Na londonskim Olimpijskim igrama, pažnja ženskog dela publike rezervisana je za sportske lepotane. Od Argentine do Italije, u vaterpolu, boksu ili mačevanju, mnogo je disciplina savršenog fizičkog izgleda u kojima se valja takmičiti. Za sada, plivanje vodi kao sport sa najatraktivnijim predstavnicima, ali kako Igre odmiču, favoriti se menjaju, pa stoga budite spremne da menjate navijačke strane narednih dana.

Mislile ste da je premlad da vam se svidi? Ne više. Tom Dejli (Tom Daley), najveća nada Velike Britanije u ronjenju, nedavno je napunila 18 godina i nada se da će premašiti svoja dostignuća sa Olimpijskih Igara 2008.

slika 1. tom daley Olimpijski frajeri

Tom Dejli, Velika Britanija, ronjenje

Šest olimpijskih medalja i četvorostruki svetski rekorder, dvadesetsedmogodišnji plivač Rajan Lokti (Ryan Lochte), pozicioniran je jako visoko na našem fitnes radaru. Fokusiraćemo se na njegov vrhunski leđni stil i ekstremno plave oči.

slika 2. ryan lochte Olimpijski frajeri

Rajan Lokti, SAD, plivanje

Rođen u Peruu i odrastao u Americi, Đuzepe Lansone (Giuseppe Lanzone) je renesansni čovek kada je u pitanju sport, vežba surfovanje i jedrenje, dok je u veslanju savršen. Takođe je usavršio i zavodnički osmeh.

slika 3. guiseppe lanzone Olimpijski frajeri

Đuzepe Lansone, SAD, veslanje

Rođen u Teksasu, odrastao na Havajima, zlatni desetobojac Brajan Klej (Bryan Clay) je oženjen i ima dve kćerke, ali to nas ne sprečava da žudimo.

slika 4. bryan cray Olimpijski frajeri

Brajan Klej, SAD, desetoboj

Nakon propuštenih Igara u Pekingu, Gregori (Alex Gregory) se vratio i namerava da kući donese zlato u veslanju.

slika 5. alex gregory Olimpijski frajeri

Aleks Gregori, Velika Britanija, veslanje

Francuskom teniseru Žilijenu Benetou (Julien Benneteau), koji je trenutno 32. na svetu, tek predstoji grendslem titula. Bez obzira na to, već ima pobedu nad Federerom (Roger Federer).

slika 6. julien benneteau Olimpijski frajeri

Žilijen Beneto, Francuska, tenis

Dvadesetdvogodišnji fudbaler Žordi Alba (Jordi Alba), već je doživeo pobedu sa svojim timom na Evropskom prvenstvu ove godine, dok njegovi olimpijski uspesi, tek slede.

slika 7. jordi alba Olimpijski frajeri

Žordi Alba, Španija, fudbal

Učešće ovog svetskog prvaka u troskoku iz 2009. godine, neizvesno je zbog povrede… Nadajmo se da će Filips (Phillips Idowu) uspeti.

slika 8. phillips idowu Olimpijski frajeri

Filips Ajdov, Velika Britanija, troskok

Osvajač zlatne olimpijske medalje, Riki Berens (Ricky Berens), postavio je svetski rekord u Pekingu, u disciplini štafeta 4x200m slobodno, a nada se da će tu titulu zadržati u Londonu.

slika 9. ricky berens Olimpijski frajeri

Riki Berens, SAD, plivanje

Osvajač srebrne medalje u Pekingu, bokser Klemente Ruso (Clemente Russo), u London je došao po zlato.

slika 10. clemente russo Olimpijski frajeri

Klemente Ruso, Italija, boks

Ovde se lista ne završava. Drage dame, koga biste još dodale na ovaj spisak?


Maja Vuković je definicija rastresenosti. Prečesto ozbiljna, nedovoljno luckasta. Prihvata promene, ali ih prezire. Idealista. Ne stiže da dovrši započetu misao, jer je već naredna demantuje. Voli pravila, šablone, koncepte. Manire. Čokoladne torte. I svako novo jutro.

Comments