Karl Lagerfeld (Karl Lagerfeld) režirao je izuzetan film o počecima karijere Koko Šanel (Coco Chanel). “Once upon a time”, tj. “Nekada davno” Koko je pustila neiskorenjene tragove u modi i ne slutivši da će jednog dana njeno ime postati sinonim za neprevaziđenu klasiku i visoku modu. Film traje 18 minuta, ali je to i više nego dovoljno da nas uputi i približi revolucionarnoj modnoj dizajnerki. Za ulogu Gabrijel Šanel, Karl je odabrao prefinjenu lepoticu Kiru Najtli (Keira Knightley), koja je verno dočarala samouverenu Koko na samom početku, kada njen rad nije naišao na razumevanje zbog strogoće kroja i jednostavnosti njenih modela, kao i kada su njen butik počele da obilaze najveće dame tog vremena, impresionirane njenim kreacijama koje zrače glamurom, sofisticiranošću i otmenošću, a ne obiluju raskošem i kičem kao većina u to vreme.

Chanel Once Upon A Time Film 6 “Once upon a time”: Početak modne klasike pod čuvenim nazivom Chanel

Kira u ulozi poznate dizajnerke

Vidimo i da su žene koje su se prve oduševile njenim radom i same kao Koko – hrabre, dostojanstvene, smele i nezavisne. Takođe saznajemo i da je prvi Chanel butik bio butik šešira, te da je odevnih predmeta bila samo nekolicina. Upravo zbog stogodišnjice od otvaranja prvog Chanel butika u mestu Deauville, na severu Francuske, ovaj film je i snimljen. Pored visokog kvaliteta, filmu posebnu autentičnost daje crno-bela boja u kojoj je prikazan, kao i muzika koja prati sve trenutke u filmu, svaki stepenik koji je podizao Koko i svaki pomak i prekretnicu koju je napravila u modi 1913. godine. Film je premijerno prikazan osmog maja u Singapuru, a nakon toga čitav svet, uključujući i vas, može da uživa u ovoj pravoj modnoj i filmskoj dragocenosti… jer ko može bolje, verodostojnije i preciznije da prikaže priču o Koko Šanel od Karla Lagerfelda?

Pogledajte ceo film. 


Tara Đukić obožava Beograd, Lejdi Gagu, modu, osmehe svojih najboljih drugarica, kao i one kratke, a velike trenutke u životu kada shvati koliko je srećna. Veruje u ljubav jer ume da voli. Živi za dan kada će ostvariti svoje snove i biti uspešna, ispunjena žena. Svoje doživljaje i misli svakog dana deli sa svojim blogom Belgrade Fashion Love. Za sebe voli da kaže je glavna i odgovorna urednica svog tananog srca, rastrojenog uma i jedinstvenog života.

Comments