Hot topics

Beauty SOS: Kako da suvu kožu učiniš blistavom – po ugledu na Beyoncé i Meghan Markle

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Dragi naši, u današnjem, četvrtom delu, imamo zaista šarenoliko dizajnersko društvance. Od buntovnica do pravih dama, pa čak i jedne princeze. A ako vas zanima čime su one doprinele modi, nastavite sa čitanjem.

Vivien Vestvud (Vivienne Westwood), najzaslužnija je za stvaranje pank mode sedamdesetih. Da nije njene majice sa zihernadlama, karirane pantalone i previsoke platforme ne bi ni blizu bile tako kul.

Fotografija br.16 One su promenile modu zauvek (4. deo)

Vivien Vestvud

Betsi Džonson (Betsey Johnson), na modno nebo popela se početkom sedamdesetih i na njemu sija do dana današnjeg. Odeća koju ona dizajnira je vesela i u vedrim bojama, a ono po čemu je ona još poznata je uvođenje velike završnice u vidu špage na kraju svake revije.

Fotografija br.17 One su promenile modu zauvek (4. deo)

Betsi Džonson

Dajan von Furstenberg (Diane Von Furstenberg), napravila je malu revoluciju u ženskoj garderobi stvorivši haljinu na preklop. Pored toga, ona je i predsednica Odbora modnih dizajnera Amerike, i zalaže se za negovanje mladih talenata, a takođe pomaže i da se uspostave zdraviji standardi u modnoj industriji.

Fotografija br. 18 One su promenile modu zauvek (4. deo)

Dajan von Furstenberg

Karolina Herera (Carolina Herrera). Ova dama zaslužna je za promovisanje bele košulje kao odevnog predmeta koji svaka žena od stila mora da ima u svom garderoberu.

Fotografija br.19 One su promenile modu zauvek (4. deo)

Karolina Herera

Vera Vang (Vera Wang), ime koje je postalo sinonim za haljinu iz bajke. O njenim venčanicama sanjaju devojke širom sveta, kako obične smrtnice, tako i pripadnice svetskog džet-seta. Od poznatih dama koje su nosile njene modele možemo izdvojiti Viktoriju Bekam (Victoria Beckham), Ališu Kiz (Alicia Keys), Kejt Hadson (Kate Hudson) i druge…

Fotografija br.20 One su promenile modu zauvek (4. deo)

Vera Vang

Prethodne tekstove iz ovog serijala možete pročitati ovde.


Mihajla Zečević. Živi u Beogradu i voli da piše. Ne koristi pero već tastaturu. Zato je i pokrenula blog “Belgrade fairy“. Nije zaljubljena u Rajana Goslinga i Pariz. Inspiraciju ne nalazi u Odri Hepbern. Ne voli vino, sneg i duge setnje pored mora.

 

Editors choice