Kada oslobiš iz sebe ono što nije realno, što se ne dešava i ne ostvaruje koliko god energije u to ulagala, i kada se otvoriš onome što će doći, shvatićeš da samo jedna stvar sve vreme stoji između tebe i ljubavi koju zaslužuješ – a to si ti sama. 

Imaj poverenja u život – ako stvari ne rade za tebe onako kako si želela i bila uverena da je moguće, onda ovo poglavlje tvog života nije namenjeno da preraste u romansiranu biografiju. To nije tvoje, to je samo stanica, lekcija, pauza, period, prilika da se preispitaš, da pogledaš dublje u sebe, da uložiš više ljubavi u sebe i više snage u prihvatanje onoga što jeste.  

Kada to uradiš, sledeća lekcija ne mora da bude (toliko) bolna, ili bol koja je na redu, neće biti tako intenzivna i preplavljujuća, brže će se transformisati u spoznaju i lakše ćeš doći do radosti i ispunjenosti. 

Ako ti je teško da nekoga pustiš, seti se da nije tvoje ono čega se uporno držiš, već ono što tebi pripada i što neće otići od tebe, držala ili ne. 

I zato sada, drži se ljubavi, ali tako da je usmeriš u sebe, u isceljenje svog srca, u pročišćenje svoje duše, u otvorenost za ono što će doći i zauvek biti tvoje, jer je tebi namenjeno.

Naslovna fotografija: instagram.com/mao.ge

Brankica Milošević 

 

Comments