Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Posle određenog vremena u dugim vezama dođe do jedne nezgodne teme, do jednog ozbiljnog razgovora, koji je mač sa dve oštrice. Može da ojača vašu vezu, a može i da je uništi. Kako se postavljate prema ispovestima? Prema svojim vatrenim strastima iz prošlosti? Grehovima? Ili, jednostavno, velikim ljubavima i svime što su nosile sa sobom?

Razgovor najčešće započinje u trenutku tišine, dok sedite ili ležite pored voljene osobe i probudi se znatiželja, radoznalost. Onda kreću pitanja: “S kim si sve delio postelju?”, “Šta si radio sa ovom, a šta sa onom?”. Onda se pitanje uzvraća: “A dokle si ti stizala sa svojim bivšima?”. Zatim se neko od vas dvoje blesavo nasmeje i kaže: “Bolje da ne znaš.” I tu kreće niz svih sledećih grešaka. On ili ona ustaje. Vrti se po sobi. Sujeta je zamenila radoznalost. “Ja ne želim da budem samo još jedna u nizu.”, “Ja ne želim da budem još samo jedan u nizu.”, “Zašto to ne radiš sa mnom?”, “A zašto onda to radiš sa mnom?”.

Polako ulazite u lavirint iz koga nema nazad, jer je istina jedina realnost sa kojom ste se upravo suočili. Slede nezgodne rečenice kao posledica besa, afekta, izmakne se po koja laž, sakrije po koja tačka istine, shvativši da će i ovo biti dovoljno. Gube se kočnice. Stiskaju zubi. A onda ponovo – prazna tišina.

Ako imamo u vidu gorenavedeni primer, dolazimo do zaključka: Zašto postavljamo tako intimna pitanja? U vezi smo koju je sklopila ljubav i svaki trenutak ljubavi između partnera koji se vole je divno i najlepše za oboje. Tu nema mesta prošlosti, jer da je bila dovoljno dobra kao sadašnjost, ne bi bila prošlost. Čemu opterećenja? Brige? Najbolje je upravo ono što traje sada!

Možda će voljena osoba želeti da vam otkrije neku drugu tajnu, osetiće se na pola lakšim ako vam prizna nešto što mu leži na duši. Saslušajte priču do kraja, čak iako nije bajna, čak iako boli, vi niste izabrani da čujete njegovu ili njenu ispovest da biste bili povređeni, nego da biste shvatili da ste njoj ili njemu osoba od poverenja sa kojom želi da podeli sve. I dobro i loše. Ukoliko planete, suprotna strana će osećati krivicu i sledeći put nećete naići na ponovnu iskrenost. Neće biti lako, pogotovo ako ste tom istinom izdati upravo vi. Samo duboko udahnite i sačuvajte kontrolu nad sobom. Posle takvog razgovora, ona će vam biti najbolja vodilja.

slika20 Opako lice ispovesti

Nikada ne birajte život u laži, uvek može da se krene ispočetka

Kakva će biti reakcija na prljavu prošlost? “Zašto mi nisi rekao/rekla ranije?!” Da. Upravo to. Imajte na umu da je vreme koje je vašem partneru bilo potrebno da olakša svoju dušu, njemu predstavljalo najveće mučenje. Jer je za svaki trenutak mislio da je pogrešan. Jer je hiljadu puta želeo da progovori, ali ste ga vi iznenada poljubili i nije želeo da pokvari taj trenutak. Jer nije želeo da vas izgubi.

Muškarci bi, kao žrtve, trebalo da utišaju svoj bes pri ovakvim ispovestima, a devojke suze, plač i histeriju. Na kraju krajeva, svi smo mi samo ljudi, od kože i mesa, sa srcem i dušom, i nismo roboti koji će ćutati i klimati glavom, zato nemojte gasiti burne reakcije, samo ih stišajte. Pokažimo zrno dostojanstva. Bar iz poštovanja prema sebi.

Hoćete li oprostiti grešku koja je počinjena tako da povredi vas? To ostaje, samo i jedino, na vama. Cenite istinu, cenite priznanje, cenite to što niste ostavljeni da živite u laži. Ima mnogo onih koji bi vas pustili da živite u zabludi (ali naravno, kao logički odgovor na ovo je i da ima mnogo onih koji vas ne bi ni povredili). Ipak, vaš partner je svojom iskrenošću pokazao ono zrno savesti, izbledelog obraza kog nije izgubio, hrabro vam priznavši svoj greh.

A ukoliko je reč o prošlosti, o bivšem boljem ili gorem partneru, ostavite to iza sebe! Zreli ste, verujete u sebe, u svoju vezu ili brak, i to nije vredno svađa, scena, prljanja ljubavi zbog nečega što više ne postoji. Na kraju krajeva, svako od nas ima prošlost, lepu ili ružnu, ona je deo nas, i niko tu nije bio mnogo bolji ili gori od vas, u pitanju su nijanse.

A prava ljubav svakako gasi sve te prednosti, nedostatke i ostale nijanse. Ona je iznad toga.


Tara Đukić obožava Beograd, Lejdi Gagu, modu, osmehe svojih najboljih drugarica, kao i one kratke, a velike trenutke u životu kada shvati koliko je srećna. Veruje u ljubav jer ume da voli. Živi za dan kada će ostvariti svoje snove i biti uspešna, ispunjena žena. Svoje doživljaje i misli svakog dana deli sa svojim modnim blogovima I’m not a part of your cliche. I’m born this way. i Belgrade Fashion Love. Za sebe voli da kaže je glavna i odgovorna urednica svog tananog srca, rastrojenog uma i jedinstvenog života.

Editors choice