Čuvene negativke su strašne mačke – opasne i seksi i često kostimirane u crnu kožu. Ali neke i nisu kostimirane, osim u sopstveno ledeno dostojanstvo, a neke su prevrtljivo slatke i mile. Ovo su neke od najslavnijih filmskih junakinja, koje pripadaju mračnoj strani.

Cate Blanchett – Thor: Ragnarok

Preuzevši ulogu zastrašujuće Hele u filmu Thor: Ragnarok, Cate Blanchett je postala prva Marvelova zlikovka na ekranu – veoma je ubedljiva!

Margot Robbie – Suicide Squad

Transformacija koju je Margot izvela, prikazuje junakinju stripa Harley Quinn (zapazite višeslojnu igru reči), sa bezazlenim repićima sa ružičastim vrhovima, crvenim usnama, harlekin stilom i svojim omiljenim oružjem – bejzbol palicom.

Yvonne Strahovski – The Handmaid’s Tale

U priči o sluškinji, elegantna žena zapovednika, sposobna je za okrutnost, u tišini i bez ikakvog razmetanja kostimimom – minimalistička strahota.

Angelina Jolie – Maleficent

Kostim je zaista fantastičan i ona izgleda kao prava zla veštica (i to ona koja mora da bude najlepša na svetu), ali u filmu saznajemo razlog za njeno ledeno srce, koje se do kraja potpuno raskravi. Da li si već pogledala nastavak?

Grace Jones – James Bond, A View to Kill

U svakom filmu u kome se pojavila, ona je naprosto ona – divlji crni panter, neverovatno dugih nogu i četvrtaste frizure. Kao takva, jedna je od najskromnijih Bondovih lepotica.

Lena Headey – Game of Thrones

U ulozi Sersei, ona je zaista oličenje zle kraljice, uvek žedne moći i spremne da zbog nje prolije (tuđu) krv. I nosi fantastične haljine (osim kad ide gola).

Uma Thurman – Kill Bill (1 i 2)

Iako smo svi na njenoj strani, jer se ona sveti bivšim saradnicima i želi da spase svoju ćerkicu, ne smemo zaboraviti da je ona ubica. Na kraju, ubija (ne bez žaljenja) oca svog deteta i ljubav svog života, koji joj je priredio pakao.

Lucy Liu – Kill Bill (1 i 2)

Ovaj film prosto vrvi od fascinantnih zlikovkinja, ali Lucy je izgubila glavu na najgraciozniji način ikad viđen na filmu!

Comments