Nedavno je prijatelj na svom fejsbuk profilu okačio tekst sa upustvima za kvalitetan oralni seks, naravno, namenjen damama, uz komentar ”obavezno pročitati”. U roku od par minuta usledile su reakcije ”hihi, ala si bezobrazan”, ”odštampaću u 15 primeraka da u svakoj tašni imam po jedan”, ”ju, sram te bilo, kome ti to?”.

Hajde da ne zalazimo dublje u tematiku zašto su pre 20 godina magazini objavljivali mustre za krojenje, recepte za zimnicu i pokoji trik za šminkanje sa ciljem da dame budu poželjnije muškom polu, a danas ”kivi dijete” i savete kako smotati lokalnog Zverku – činjenica je da nam je nametnuto da se ponašamo kao amazonke sa veštinama gejše.

Hajde ni da ne umanjujemo značaj oralnog seksa u interakciji dvaju ljudi, međutim, sve se češće čuje rečenica ”u tom trenutku toliko upravljam njim da mogu da mu radim šta hoću” koja otvara neka pitanja. Kao prvo, otkad je seks upravljanje (u neku ruku nedvosmisleno jeste, ali manipulacija svakako nije)? Ok, ako neka devojka smatra da kvalitetnim oralcem može kontrolisati smer veze i ponašanje svog partnera, ali, da li je to najvažniji način?

Može li dobar oralac zbog kog u ovoj eri porno diva muškarci gube pamet da nadomesti nedostatak svih onih činilaca kvalitetnog odnosa? Može. Ako niste primetili, priča o seksu je postala važnija od samog seksa, upustva od vežbanja, a gotovo na svakom koraku spočitavaju nas dvosmislene reklame, knjige sa trikovima i urbane legende o ženskama koje to rade toliko dobro da bi i đavolu mozak zavrtele. Dakle, postati moderna gejša, to je imperativ. Jer, ako ne znaš da ga zadovoljiš, kako ćeš da ga ispuniš? Bezmalo 99% muškaraca potvrdiće da im je to jako bitno, a izvestan broj i da je ključno. Mnogi svoje partnerke pamte samo po dobrom blow job-u, a frapantan je podatak da ga neki odvajaju od samog seksa. Oralac je postao rekreacija, nešto poput relaksacije stopala u lavoru punom vode (naravno, žena odnosi taj lavor i masira stopala). Postao je ideologija.

’’Deder draga, dođi da mi pružiš plezir dok nije počelo drugo poluvreme! Tako, tako, kako ti to lepo radiš! Gori ti nešto u kuhinji! Umeš li išta drugo da napraviš osim zamrznutih žu-žu pogačica?’’

E, tu dolazimo do bitne stavke. Prva asocijacija na gejšu su fantastične seksualne veštine. Stoji. Već od treće godine devojčice se vežbaju kako bi bile zavodnice par excellence, međutim, uzrok njihove fatalnosti nije samo ”igra kamenih faca” – osim toga one izučavaju društvene nauke, sviraju neki intstrument, i adekvatne su sagovornice za gotovo svaku temu. Ali, ”instant gejša” to ne zna. Bitno je samo trenutno zadovoljiti  tipove kojima je oralac tema za hvalisanje u društvu koliko i neki najnoviji gedžet.

Nikada neću zaboraviti izjavu jednog gospodina od pedesetak godina: ’’Zbog dobrih dvadeset minuta kajem se isto toliko godina!“

Da, možda će te oženiti zbog kvalitetne rekreacije (pošto je seks obesmišljen do tog nivoa), ali će se razvesti zbog hladnog ručka, nerazumevanja i svih šupljina nastalih u periodu kad je trebalo da radiš na sebi a ne na večernjem kursu ”kako ga zaludeti na najlakši način”.

Još nešto, da li ste čuli neku damu koja važi za fatalnu zavodnicu (ne ljubavnicu) kako se hvališe svojim oralnim moćima? Ne. Možda ih i poseduje, ali ne dozvoljava da budu u prvom planu. Da li ste čuli nekog mužjaka koji zadovoljan svojim životom, seksualnim iskustvima ili partnerkom kako navodi najbolje oralce svoga života? Ne. Time se obično hvale i ističu oni kojima je hedonizam sveden na jeftina zadovoljstva. Oni kojima je dobar samo obilan obrok, koji za malo para žele da dobiju što više. Oni koji trenutno zadovoljstvo stavljaju ispred svega. Oni koji nemaju druge adute da zavedu i zalude nekog.

Seks je jako bitan. Seks vezuje. Seks obavezuje. Ali, tek posle mnogih drugih stvari koje su činioci trajno dobrog odnosa.

Pamet u glavu, pa penis u usta. Nikako obrnuto.


Sonja Martić je ekspert za profilisanje gradskih faca i vodič kroz ljudske klišee, flegmatična kučka sa ogromnim srcem, koja u sebi nosi neverovatan spoj patrijarhalnog i proevropskog.

Comments