Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

U Topčiderskom parku u Beogradu, od 28. do 30. junа 2013. biće održan Organic live fest, prvi festival u ovom delu Evrope čiji je koncept zasnovan na promovisanju prirodnih resursa i razvijanju svesti o zdravom načinu života. Obnovljivi izvori energije, organska proizvodnja, zdrav način života i zaštita životne sredine osnovne su teme festivala i ujedno najaktuelnije teme savremenog društva.

Festival se održava u jednom od najstarijih i najlepših parkova u Beogradu – u Topčiderskom parku, u blizini Miloševog konaka, starog platana i spomenika Arčibaldu Rajsu i svi sadržaji i programi su u potpunosti besplatni za sve sugrađane!

Festivalski prostor podeljen je u nekoliko segmenata: prva solarna bina u Evropi koja će se snabdevati energijom putem solarnih panela jačine 5KW, Ulica organske i zdrave hrane, jedinstvena eko-kuća koja će biti podignuta za posetioce festivala, Trg Hibridnih vozila na kome će posetioci moći da vide i testiraju hibridne automobile i motore, Naučni kutak u saradnji sa Centrom za promociju nauke Republike Srbije, Biblioteka na otvorenom u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda, scena Stari Platan na kojoj će biti prikazani najlepši filmovi koji se bave ekologijom i ekološkim temama iz zemlje i regiona…

42 Organic Live Festival besplatno za sve sugrađane

Svi zainteresovani moći će da provedu radni dan u prirodi u Topčiderskom parku i da učestvuju u brojnim kulturno-edukativnim sadržajima

Trodnevni program od 10 do 21h obuhvata i:

unnplugged besplatne koncerte naših poznatih muzičkih grupa, među kojima su: Neverne bebe, Garavi sokak, Đura i mornari, Dejan Cukić, gudački kvartet Intermezzo, koji će nastupiti na solarnoj bini.

– Koncert najpoznatijeg dečjeg hora Kolibri, pozorišne predstave za decu…

– Pozorišne predstave na otvorenom: “Nikola Tesla ili prilagođavanje anđela” Narodnog pozorišta u Beogradu…

Fitness časove u parku

– Tribine na temu “ekološka odgovornost” sa poznatim ličnostima

– Ekološke radionice u organizaciji Centra za promociju nauke Srbije sa preko 2,000 studenata i mnoge druge aktivnosti.

Festival je okrenut celokupnoj populaciji i osmišljen je da svakom članu porodice pruži zanimljive sadržaje. Za najmlađe je pripremljena prva besplatna organic dečja igraonica “Magic Land”, sa bogatim sadržajem, a za zaposleni deo društva – one koji su u mogućnosti da prate i primenjuju savremene trendove, unapređuju način života i budu nosioci oživljavanja domaće privrede – posebno je osmišljen “Casual Friday”. Svi zainteresovani moći će da provedu radni dan u prirodi u Topčiderskom parku i da učestvuju u brojnim kulturno-edukativnim sadržajima, ili jednostavno, da priušte sebi piknik na travi, a za najzaposlenije je važno da znaju da će na lokaciji festivala imati instaliran wireless internet, kao i mobilni solarni punjač za mobilne telefone.

Koncept festivala na edukativan, ali razumljiv način nudi osnovne informacije o obnovljivim izvorima energije, organskoj proizvodnji, zdravom načinu života i zaštiti životne sredine kao veoma aktuelnim temama savremenog društva. Osnovna ideja organizatora je da će građani Srbije, zahvaljujući stečenim znanjima, u budućnosti voditi više računa o održivom razvoju kako ne bi vodili računa o posledicama i komplikacijama, bilo da se pažnja svodi na prevenciju ili na kontrolu samih okolnosti.

Projekat organizuje “Open Mind” agencija. Manifestaciju su podržali: EU komisija, Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo unutrašnjih poslova, EU delegacija, Privredna komora Srbije, Grad Beograd, Turistička organizacija Srbije i Beograda, Zavod za zaštitu prirode Srbije, Zavod za zaštitu spomenika kulture, UNDP, SIEPA…

Editors choice