#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Organic Live Festival po treći put u Beogradu

Organic Live Festival po treći put u Beogradu

Ovog vikenda, od 28. do 30 juna, u Topčiderskom parku, biće održan treći Organic Live Festival, jedini festival u ovom delu Evrope koji je posvećen promovisanju organske proizvodnje u Srbiji, izvorima održive energije i zaštiti životne sredine i zdravom načinu života.

Tim povodom na konferenciji za štampu održanoj danas u bašti “Miloševog konaka” Frejk Janmat, šef sektora za evropske integracije i ekonomska pitanja Delegacije Evropske Unije u Srbiji, istakao je da je Delegacija EU u Srbiji ponosni pokrovitelj ovog festivala, koji je uvršten u zvanični program Evropske nedelje održive energije (EU Sustainable Energy Week).

Janmat je istakao da je cilj Delegacije EU u Srbiji da pokrenu sve ljude da uzmu aktivno učešće u zaštiti obnovljivih izvora energije i životne sredine i povežu lokalne, regionalne i nacionalne aktere u oblasti energetike. Evropska unija je postavila tri cilja do 2020. godine u oblasti energetike: 20 odsto manje emisije štetnih gasova i smanjenja efekta staklene bašte, 20 odsto više obnovljivih izvora energije i da se 20 odsto od ukupno potrebne energije dobija iz obnovljivih izvora energije. Srbija je na dobrom putu, ali još mnogo toga treba da se uradi i na nacionalnom nivou kroz zakonodavnu zaštitu u oblasti energetske efikasnosti i modernizacije energetskog sistema, ali i na individualnom nivou svaki građanin može da se priključi inicijativi Organic Live Festivala i počne da štedi energiju, koristi obnovljive izvore energije, bira organsku hranu i štiti našu životnu sredinu.

IMG 1131 Organic Live Festival po treći put u Beogradu

Ovog vikenda, od 28. do 30 juna, u Topčiderskom parku, biće održan treći Organic Live Festival

Među prisutnim govornicima biće i Dušan Dinčić, predsednik opštine Savski venac, koja je takođe pokrovitelj festivala, i Divna Vučković – u ime Centra za promociju nauke Republike Srbije, koji će nizom zanimljivih akcija na festivalu svim prisutnima pokušati da na prijemčiv i zanimljiv način prikaže brojne tehnološke inovacije. Srđan Popović, regionalni direktor marketinga kompanije Imlek, jedine domaće kompanije koja je u svoj portfolio uvrstila organske proizvode, istakao je da je u Srbiji potražnja za organskim proizvodima veća od postojeće ponude i da jedna organska farma ne može da zadovolji sve potrebe naših sugrađana za organskim mlečnim proizvodima. To je veliki potencijal za domaću poljoprivredu.

Smiljana Novičić, u ime Turističke organizacije Srbije, istakla je značaj ovog festivala za razvoj kulturnog turizma prestolice, ali i obogaćivanje turističke ponude Srbije kroz promociju turizma po farmama. Važan segment festivala činiće i ulica organske i zdrave hrane na kojoj će svi posetioci moći da probaju najbolje organske proizvode iz Srbije. Pored toga, zahvaljujući Toyota centru Beograd, u parku će biti instaliran i trg hibridnih vozila gde će sugrađani moći da pogledaju i testiraju hibridna vozila i motore. Na jedinstvenoj solarnoj bini koja će se napajati isključivo pomoću solarnih panela, zahvaljujući domaćoj kompaniji “Solarni svet”, nastupiće veliki broj muzičkih bendova: Garavi sokak, Đura i mornari, Dejan Cukić i prijatelji, kvartet Nevski, Ničim izazvan i bend iznenađenja.

IMG 5283 Organic Live Festival po treći put u Beogradu

Važan segment festivala činiće i ulica organske i zdrave hrane na kojoj će svi posetioci moći da probaju najbolje organske proizvode iz Srbije

Energetska efikasnost biće prikazana gradnjom eko-kuće koja će biti izgrađena delom od elemenata stare gradnje, a delom od najnovijih građevinskih i izolacionih materijala. Zahvaljujući Biblioteci grada Beograda posetioci će moći i da uživaju u dobrim knjigama, a i da pogledaju neke od najlepših ekoloških filmova na sceni kod Starog platana. Za najmlađe posetioce biće organizovana besplatna dečija igraonica, lavirint od bala sena, dečiji hor RTS-a nastupiće u okviru muzičkog programa i još mnogo toga.

Editors choice