Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Organizacija života: Strategije za mrzitelje donošenja odluka

Organizacija života: Strategije za mrzitelje donošenja odluka

Nije to samo neodlučnost. To je ona svest o tome da je izbor možda tamni vilajet. Šta god odabrali, kajaćete se. I moraćete da se suočavate sa posledicama i da spasavate šta se spasti može. Da se cimate, upinjete, dišete duboko i brojite do deset. A odluka se mora doneti. Ili će je već neko ili nešto doneti umesto vas, a onda će biti još gore. Moraćete da prihvatite odgovornost u gorim okolnostima, nego da ste odmah to preturili preko glave. Dakle, mrzite da donosite odluke, iz toga nikad ništa dobro ne proizilazi.

Probajte da nadmudrite sebe.

girl pondering 620x403 Organizacija života: Strategije za mrzitelje donošenja odluka

Nemojte praviti konstrukcije

Ne možete da pretpostavite unapred kuda će vas neki izbor odvesti. Ako krenete da razumom razdvajate za i protiv, dobićete istu količinu za i protiv, šta god odabrali. Prosto, ne možete logično i činjenično sagledati sve korake i poteze unapred. Nešto zavisi od vas, nešto ne. Računajte i na nepredviđene okolnosti u oba slučaja. Kao i na faktor sreće. I videćete da ne možete ni da postavite jednačinu, a kamoli izračunate. Ne mučite sebe. Razmotrite opcije iz perspektive kojom raspolažete i koncepta koji vam je dostupan i ostavite to. Sačekajte da malo odleži. Nekad odgovor sine iz mraka, kad prestanete da postavljate pitanja. Dajte sebi neki razuman rok, a onda se rasteretite i bavite se nečim drugim.

Potražite savet

Odaberite nekoliko pametnih osoba u čije životno iskustvo, mudrost i rasuđivanje imate poverenja. Izložite mogućnosti izbora jednoj vrlo razumnoj i opreznoj osobi, jednoj veoma impulsivnoj i hrabroj i jednoj opuštenoj i intuitivnoj. Ako bi sve one u vašoj situaciji odabrale isto, eto vam rešenja. Ako ipak ne bi, ostavite se razuma i obratite se srcu.

Slušajte intuiciju

Vaše srce u suštini zna šta je ono što vas plaši i od čega želite da pobegnete. A možda isto tako zna da morate da idete baš u tu pećinu gde je mrak najcrnji. Jer je to iskustvo važno za vaš razvoj, za vašu dušu. Verovatno znate šta morate učiniti, koju odluku morate doneti, samo vam je mrsko. Zagrizite metak. Sutra nećete biti mlađi i hrabriji.

Emotional Distress Damages.jpg Organizacija života: Strategije za mrzitelje donošenja odluka

Bacite novčić

I kad isprobate sve strategije i još uvek vam je nerazgovetan odgovor, još uvek imate otpor i ne nalazite način da donesete odluku, a ne želite da čekate dok se nešto ne desi samo od sebe, uradite još i ovo – bacite novčić. Odredite da ćete uraditi određenu stvar ako padne pismo, a da nećete uraditi ništa ako padne glava. Ili neka strane novčića predstavljaju različite izbore. Naravno, bacanje novčića nije obavezujuće. Ne morate postupiti onako kako novčić kaže. Ali možda će vam ovaj potez pomoći da dopunite mišljenje koje ste već donekle formirali. Takođe, ako vam je totalno dosadilo i osećate se bespomoćno, ispraznite glavu od misli, umirite disanje i bacite taj novčić. I uradite tako kako vam kaže. I to je način da se donese odluka. Ni bolji ni gori od drugih.

Šta god učinili, radite najbolje što možete, ne odugovlačite i imajte poverenja u sebe. Niste vidovnjak i ne znate kuda će vas odluka odvesti. Ne možete sve da predvidite. I to i nije vaš posao. Vaše je da uradite najbolje što možete u okolnostima u kojima se nalazite, sa snagom, iskustvom i pameću kojima u datom trenutku raspolažete.

Kad prođe vreme i kad se osvrnete na taj trenutak, nećete imati razloga da se grizete i mislite kako ste mogli da donesete bolju odluku, da postupite pametnije i razumnije. Ako sada uradite najbolje što možete, to će uvek biti tako. Najbolje moguće.

Pa kad se sledeći put nađete pred nekom teškom odlukom, setite se toga.

Izvor fotografija: raisingthevolume.com, exeqfind.com, wildwatcher.org


Aleksina Đorđević

Editors choice