Prvi deo teksta pročitajte ovde.

U pokušaju da pronađete sebe, da ispunite svoj život smislom, uspehom, ljubavlju, neminovno saznate neke oslobađajuće istine, koje čine da vam se “slože kockice” i da otkrijete smisao, uspeh i ljubav, tamo gde ste mislili da ste sasvim promašili – ili da otkrijete da ste promašili u postavljanju svojih ciljeva i da otkrijete šta je ono čemu istinski težite.

Vredni ste samo zato što postojite

Vi ste oblik života i zbog toga ste dragoceni. Zaslužujete da budete to što jeste, da pronađete sreću i mir, ispunjenost i zadovoljstvo. Ovo saznanje vam pomaže da manje kažnjavate sebe i da više sebi opraštate, da budete nežni prema sebi. Niko vas neće vrednovati više nego što to činite vi sami, a svoju vrednost ne morate sebi da dokazujete – postojite, to je dovoljno.

istine 1 Oslobađajuće istine koje saznate posle 30 (2. deo)

Problemi nikada neće nestati

Svaki period života i svi odnosi koje imate, uvek će nositi sopstvene izazove, probeleme sa kojima se treba suočavati i rešavati ih, neprijatnosti koje je potrebno prihvatiti – nikada nećete sve rešiti i završiti i onda sesti da uživate. Taj doživljaj je rezervisan za trenutke, a ne za periode. Predahnete i nagradite sebe kad nešto uspešno okončate, a onda nastavljate dalje.

Sve je prolazno

Vreme, osećanja, okolnosti, ljudi, vi sami. Ovo saznanje donosi izvesnu skromnost i obuzdava ego – sve što jeste i sve što činite, posle nekog vremena gubi važnost. U teškim trenucima utešno je znati da će i to proći.

Comments