“Osmeh na dar”, Prva studentska humanitarna fondacija organizuje treću Uskršnju akciju za ugroženu decu širom Srbije.

Dana, 03.05. ispred hotela “Moskva” na Terazijama, aktivisti fondacije Osmeh na dar organizuju javnu akciju druženje sa uskršnjim zekom, gde će sa decom farbati uskršnja jaja koja će 04.05. biti odnešena u domove “Dragutin Filipović Jusa” i “Jovan Jovanović Zmaj”.

Osnovni cilj akcije je ulepšavanje uskršnjih praznika mališanima kojima je to potrebno ( pre svega u beogradskim domovima za nezbrinutu decu, decu bez roditeljskog staranja i decu ometenu u razvoju).

osmeh1 Osmeh na dar

Uskršnja akcija za ugroženu decu širom Srbije

U okviru akcije koja je trajala od 15.04. do 26.04. na Pravnom fakultetu, i od 15.04. do 19.04. na Fakultetu Organizacionih nauka, studenti su prikupljali materijalnu pomoć (u vidu uskršnjeg pribora, novog nastavnog materijala, slatkiša, grickalica, novih igračaka ) za ugrožene porodice i institucije koje brinu o siromašnoj, bolesnoj i deci s invaliditetom.

– Želimo da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna, da pokrenemo aktivizam kod mladih, da društvu skrenemo pažnju na probleme koji nas okružuju i da pokažemo kako uz malo volje, vremena i entuzijazma možemo da menjamo svet oko sebe, kažu iz fondacije “Osmeh na dar”

Comments