Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Osmo izdanje filmskog festivala “Slobodna zona”

Osmo izdanje filmskog festivala “Slobodna zona”

Filmski festival “Slobodna zona” održaće se po osmi put od 2. do 7. novembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda i Domu omladine. Ovogodišnje izdanje otvoriće 2. novembra u 19 časova u Dvorani Kulturnog centra Beograda hrabro ostvarenje libanske rediteljke Nadin Labaki – “Gde idemo sada?”.

Tokom šest festivalskih dana publika “Slobodne zone” imaće priliku da vidi 35 filmova o najaktuelnijim društvenim i političkim temama iz celog sveta. Biće to još jedna prilika da se na festivalu upoznamo i razgovaramo sa autorima i učesnicima filmova i uživamo u sjajnoj festivalskoj atmosferi.

Na konferenciji za novinare koja se 30. oktobra odražala u Dvorani kulturnog centra Beograd selektor festivala Rajko Petrović najavio je da ove godine, zbog teške finansijske situacije, neće biti reprize filmova, ali je istakao da štednja koja je bila neophodna nije sprovedena na uštrb kvaliteta Festivala.

“Festival će ugostiti 28 autora filmova ili učesnika pratećeg programa koji će biti prikazivani tokom šest festivalskih dana”, rekao je Petrović.

Film “Fudbalski buntovnici” Žila Rofa i Žila Pereza odabran je da zatvori Festival. Reč je o priči o pet fudbalera koji su pokušali da u svojim sredinama spreče građanski rat, utiču na demokratizaciju ili se bore protiv diktature. Producent ostvarenja je fudbaler Erik Kantona.

H.Arendt+M.McCarthy Billard Bar 3 B.Sukowa+J.McTeer c Véronique Kolber1 Osmo izdanje filmskog festivala Slobodna zona

"Hana Arent" jedan od filmova koji će biti prikazani na festivalu "Slobodna zona"

Petrović je najavio i da će 8. novembra u Dvorani Kulturnog centra biti prikazani i filmovi na bis, odnosno ostvarenja koja su dobila najveću ocenu publike, a od 23 sata kao film iznenađenja biće prikazana komedija “Mobilni” Nedžada Begovića, koja je snimana mobilnim telefonom.

Najavljeno je da će na “Slobodnoj zoni” biti prikazana i tri takozvana “dokufikšn” filma koji brišu granice između dokumentarnih i igranih ostvarenja i to “Nana” Valeri Masadijan, “Marijine” Željke Sukove i “Đakomovo leto” Alesandra Komodina.

“Slobodna zona” će ove godine beogradskoj publici prvi put ponuditi i prateći program pod nazivom “Noćni razgovori”, koji će se odigravati nakon večernjih projekcija, sa početkom u 23 sata u Dvorani Kulturnog centra.

Urednik tog programa Ivan Milenković naveo je da je ideja “da ne bude objašnjavanje filmova, već da “Noćni razgovori” budu vrsta komentara i razgovor o temama koje film otvara.

Na konferenciji su govorili i selektorka festivala Branka Pavlović, direktorka Kulturnog centra Beograda Mia David, kao i urednik filmskog programa Doma Omladine Boban Jaftić.

Predviđeno je da se “Noćni razgovori” vode nakon prikazivanja hrvatskog filma “Blokada” o pobuni studenata na Zagrebačkom univerzitetu, ostvarenja “Ponovo zajedno” o ponovnom susretu mladih Srba i Alabanca sa Kosova koji su se prvi put sreli neposredno pre NATO bombardovanja, kao i nakon filma Hana Arent u kojem se obrađuje suđenje nacisti Adolfu Ajhmanu i odnos Hane Arent prema zločinu o kome izveštava za časopis “The New Yorker”.

Posetioci će moći da vide i filmove srednjoškolaca iz Beograda, Zagreba i Sarajeva u okviru “Slobodne zone junior”, kao i tri filma koja se prikazuju u saradnji sa Doku festom iz Prizrena.

Kao i ranijih godina biće dodeljena nagrada publike, koja će glasati nakon svake projekcije, a organizatori očekuju da će otkupiti prava za TV prikazivanje četiri do pet najbolje ocenjenih filmova.

Cena ulaznice za sve projekcije je 250 dinara.

Editors choice