Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Osmo izdanje filmskog festivala “Slobodna zona”

Osmo izdanje filmskog festivala “Slobodna zona”

Filmski festival “Slobodna zona” održaće se po osmi put od 2. do 7. novembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda i Domu omladine. Ovogodišnje izdanje otvoriće 2. novembra u 19 časova u Dvorani Kulturnog centra Beograda hrabro ostvarenje libanske rediteljke Nadin Labaki – “Gde idemo sada?”.

Tokom šest festivalskih dana publika “Slobodne zone” imaće priliku da vidi 35 filmova o najaktuelnijim društvenim i političkim temama iz celog sveta. Biće to još jedna prilika da se na festivalu upoznamo i razgovaramo sa autorima i učesnicima filmova i uživamo u sjajnoj festivalskoj atmosferi.

Na konferenciji za novinare koja se 30. oktobra odražala u Dvorani kulturnog centra Beograd selektor festivala Rajko Petrović najavio je da ove godine, zbog teške finansijske situacije, neće biti reprize filmova, ali je istakao da štednja koja je bila neophodna nije sprovedena na uštrb kvaliteta Festivala.

“Festival će ugostiti 28 autora filmova ili učesnika pratećeg programa koji će biti prikazivani tokom šest festivalskih dana”, rekao je Petrović.

Film “Fudbalski buntovnici” Žila Rofa i Žila Pereza odabran je da zatvori Festival. Reč je o priči o pet fudbalera koji su pokušali da u svojim sredinama spreče građanski rat, utiču na demokratizaciju ili se bore protiv diktature. Producent ostvarenja je fudbaler Erik Kantona.

H.Arendt+M.McCarthy Billard Bar 3 B.Sukowa+J.McTeer c Véronique Kolber1 Osmo izdanje filmskog festivala Slobodna zona

"Hana Arent" jedan od filmova koji će biti prikazani na festivalu "Slobodna zona"

Petrović je najavio i da će 8. novembra u Dvorani Kulturnog centra biti prikazani i filmovi na bis, odnosno ostvarenja koja su dobila najveću ocenu publike, a od 23 sata kao film iznenađenja biće prikazana komedija “Mobilni” Nedžada Begovića, koja je snimana mobilnim telefonom.

Najavljeno je da će na “Slobodnoj zoni” biti prikazana i tri takozvana “dokufikšn” filma koji brišu granice između dokumentarnih i igranih ostvarenja i to “Nana” Valeri Masadijan, “Marijine” Željke Sukove i “Đakomovo leto” Alesandra Komodina.

“Slobodna zona” će ove godine beogradskoj publici prvi put ponuditi i prateći program pod nazivom “Noćni razgovori”, koji će se odigravati nakon večernjih projekcija, sa početkom u 23 sata u Dvorani Kulturnog centra.

Urednik tog programa Ivan Milenković naveo je da je ideja “da ne bude objašnjavanje filmova, već da “Noćni razgovori” budu vrsta komentara i razgovor o temama koje film otvara.

Na konferenciji su govorili i selektorka festivala Branka Pavlović, direktorka Kulturnog centra Beograda Mia David, kao i urednik filmskog programa Doma Omladine Boban Jaftić.

Predviđeno je da se “Noćni razgovori” vode nakon prikazivanja hrvatskog filma “Blokada” o pobuni studenata na Zagrebačkom univerzitetu, ostvarenja “Ponovo zajedno” o ponovnom susretu mladih Srba i Alabanca sa Kosova koji su se prvi put sreli neposredno pre NATO bombardovanja, kao i nakon filma Hana Arent u kojem se obrađuje suđenje nacisti Adolfu Ajhmanu i odnos Hane Arent prema zločinu o kome izveštava za časopis “The New Yorker”.

Posetioci će moći da vide i filmove srednjoškolaca iz Beograda, Zagreba i Sarajeva u okviru “Slobodne zone junior”, kao i tri filma koja se prikazuju u saradnji sa Doku festom iz Prizrena.

Kao i ranijih godina biće dodeljena nagrada publike, koja će glasati nakon svake projekcije, a organizatori očekuju da će otkupiti prava za TV prikazivanje četiri do pet najbolje ocenjenih filmova.

Cena ulaznice za sve projekcije je 250 dinara.

Editors choice