Hot topics

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

Folirantski nastup

Ako niste iskreni u onome što jeste, što predstavljate i zastupate, bićete provaljeni, a foliranjem pred onima koji vas ne poznaju dobro, posebno ćete iznervirati one koji vas dobro poznaju. A oni će znati i kada istu taktiku pokušavate da primenite na njima. U oblike foliranja spada i moralisanje – kad nastupate zgranuto i osuđivački, kao da vi nikada niste pravili gluposti i podlegali svojim slabostima (i niskim strastima) i kao da su vaše vrednosti jedino ispravno merilo za sve.

Ne gledate druge u oči kad razgovarate

Izbegavanje kontakta očima se u tumačenju telesnih signala i govora tela shvata kao znak laganja, nedostatak samopouzdanja, ili izraz nezaintresovanosti. A to ne doprinosi boljoj komunikaciji sa bližnjima. I ako obično počinjete da gledate u stranu, savijate glavu, ili im čak fizički okrećete leđa, dok pokušavaju da pokrenu neku temu koja je njima važna, nerviraćete ih svojim izbegavanjem i optuživaće vas da nešto od njih krijete, ili da vam nije stalo i da se ne uključujete u ono što je njima važno.

Kukanje

Kad se stalno žalite i predstavljate sebe kao žrtvu, kojoj je svet zakinuo ovo ili ono, prema kojoj je život okrutan, a ljudi nisu fer, svako ko vas je čuo već sto puta, sto prvi put će izgubiti živce i reći vam da prestanete da kukate i da učinite nešto povodom svog nezadovoljstva. Ovo ponašanje veći deo vremena izaziva osećanje krivice kod bliskih ljudi, jer se osećaju prozvano – i oni spadaju u taj svet koji vas uskraćuje i kažnjava, a osećaju da to nije istina i da je nepravedno. Osećaju se izmanipulisano vašim žalbama i pritužbama i gube strpljenje sa vama. Šta ćete učiniti tim povodom?

Neurotično ponašanje

Možda ponekad čujete od partnera, ili neke bliske osobe, koja više nema živaca za vas “ti si luda, idi leči se” – niko nema beskrajno strpljenje za vaše neuroze, opsednutosti, anksioznost, paranoje. Da li samo tražite pažnju po svaku cenu, ili zaista imate problem – ili je i jedno i drugo? Zašto ne biste potražili stručnu pomoć? Vaši bližnji nisu psiholozi i teško im je da se nose sa vašim promenama raspoloženja i izlivima emocija, strahovima i nestabilnošću, a stručno lice može da vam pomogne da bolje razumete sebe i da se bolje osećate.

—————————–

izvor naslovne fotografije: instagram.com/90scigarettes

Brankica Milošević

Editors choice