Uvek se vodimo parolom da ne želimo da ulažemo u stan dokle god ne piše naše prezime na vratima. Ali, osim ako nemamo ludu sreću pa ne nasledimo stan ili nam roditelji ne pomognu, u današnje vreme je jako teško zaraditi veću količinu novca koja bi nam obezbedila krov nad glavom koji će biti samo naš. Većina je osuđena na to da makar u početku živi kao podstanar, bolno svesna činjenice da je cena mesečne kirije veća od rate za kredit. Bilo kako bilo, mi provodimo vreme u tom prostoru, i u redu je ako želimo da ga učinimo prijatnijim, to svakako radimo zbog sebe. To nije ulaganje u tuđ stan, već u prostor u kome živimo, i ne treba da nam bude žao. Donosimo vam 5 budžetski prihvatljivih načina da osvežite stan.

1. Radna akcija – krečenje

Krečenje manjeg prostora možete da odradite i za jedan vikend, a pritom vam majstor uopšte nije potreban. Potkupite nekoliko prijatelja pivom, napravite kapice od novina, pustite muziku koju biste slušali u nekom izlasku koji trenutno nije moguć – i neka ide gas. Brzo ćete prostoru u kom živite dodati potpuno novu boju i dimenziju, a nećete potrošiti puno novca. Pritom, ukoliko vam je preveliko ulaganje da okrečite ceo stan ili celu prostoriju, čak i jedan zid će vam pomoći da se osećate kao kod kuće, čak iako ona nije vaša.

2. Makeover nameštaja

Ovde imate dve opcije, skuplju i jeftiniju. Skuplja je da nameštaj koji vam je dosadio ili koji je zastareo, presvučete. Izbor štofova je fantastičan, bilo da se odlučite za neku sasvim drugu boju ili šareni print. Ovo jeste skuplja varijanta jer treba platiti nekome da vam uradi i mebl po metru, ali zaista će vam nameštaj izgledati potpuno drugačije, novo i moderno. Jeftinija opcija je da dosadnom jednobojnom kauču dodamo ukrasne jastuke koji će mu dati dušu.

Comments