Iako većina saveta o dejtingu ističe da je razgovor o bivšim partnerima zabranjen na početku upoznavanja, ako prekršite pravilo, imate veće šanse da brzo saznate sa kim imate posla. Da li je momak sa kojim izlazite spreman da se veže, najbolje će vam otkriti ono što govori o bivšim vezama.

Oko trećeg sastanka počinju ozbiljniji razgovori, a tu je negde i prekretnica – donosite odluku da li ćete nastaviti da se viđate, ili ne, upozoravaju stručnjaci za odnose. Ukoliko sam počne da priča o bivšoj (već od prvog sastanka) i stalno je pominje, ne bi trebalo da budete ni u kakvoj dilemi. On je još uvek vezan za nju i ako pokušava da se izleči novom vezom, ne morate vi da mu služite kao eksperimentalni lek. Osim toga, on nije ni svestan šta pokušava i u kakvom je stanju, jer da jeste, ili bi se suzdržao od pominjanja biše, ili ne bi ni pokušavao da započne vezu. Izuzetno – možda bi vam rekao da je još uvek povređen i emotivno nedostupan, ali da mu je potrebno da skrene sebi misli, da izlazi sa devojkama, da se oseća kao muškarac – u tom slučaju, možete ceniti njegovu iskrenost i pokušati da mu pružite to što traži. Ali tada, budite načisto – to nije ozbiljna veza, ljubav i prisnost. On nije sposoban da učestvuje i da se zaljubi samo zato što tako želi i što bi mu to olakšalo život.

Dakle, ukoliko se već nije odao pričom o bivšoj, pitajte ga. Kakva su mu iskustva, da li je imao ozbiljne veze, je li bio jako zaljubljen, zašto su se i kako te veze završavale…

Njegovi odgovori na ta pitanja, otkriće vam koliko je on spreman za vezu, odnosno, koliko je emotivno zdrav, a to znači dostupan i sposoban za emotivno vezivanje.

Comments