5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Otvaranje izložbe “Dok gledam u…”, umetnika Mirka Lazovića

Otvaranje izložbe “Dok gledam u…”, umetnika Mirka Lazovića

Pogled s visine, detektovanje topologije sopstvenih unutrašnjih odnosa, našeg odnosa sa drugima,kao i našeg odnosa sa mašinama, predstavlja trajnu Lazovićevu fascinaciju. Interakcija s radovima nikada nije zahtev već poziv da se pogleda dublje, iza slike. Radovi, poput „Dok zurim u …“ samodovoljni su, prisustvo posmatrača ne utiče na rad, već on funkcioniše kao dijalog između dve mašine. Radovi kao što su „Narcis“ i „Tečna svetlost“ prilagođavaju se i reaguju na prisustvo posmatrača. Lazović skriva i otkriva svoje metode rada, kako bi otvorio različite slojeve razumevanja i interpretacije. „Narcis“, iako na prvi pogled po strukturi najjednostavniji od sva tri rada, zapravo krije svoju strukturu i mehanizam varljivom konstrukcijom nalik običnom stolu.

U radu „Dok zurim u…“, koristeći se programom koji skenira vizuelne komponente arhitektonskih fasada u cilju proizvodnje muzičkih partitura, Lazović je odlučio da izloži čitav proces rada u realnom vremenu, otkrivajući svoje metode i arhetipskog čoveka iza zavese. Autor, istovremeno, oblikuje odnos prostora i publike. Rad „Tečna svetlost“ razvija drugi model odnosa koji poziva posmatrača da otkrije mehanizam interakcije, omogućava igru i podstiče osećaj međusobne odgovornosti i odgovornosti prema budućim gledaocima.

mirko za sajt1 Otvaranje izložbe Dok gledam u..., umetnika Mirka Lazovića

Greške, koje navode na humane karakteristike,  namerno su programirane u strukturi rada tako da povremeno dolazi do preteranog ubrzavanja, usporavanja pa čak i potpunog prestanka sa radom, u zavisnosti od spoljne stimulacije ili preterane upotrebe. Kao autentični rukopis zanatlije koji je nemoguće reprodukovati, lični tragovi su nenametljivo prisutni u softveru koji je Lazović programirao. Baš kao što stari majstor ostavlja tragove četkice kada ponestaje tuša, tako i Lazović proslavlja tragove ljudske ruke u metodi razvoja softvera i radi intuitivno, ne obazirući se na krajnji rezultat već na proces rada.  Ručni rad se ne vezuje često za proces programiranja ali u Lazovićevim radovima zauzima značajno mesto. Od najjednostavnijih nesavršenih i sirovih materijala koje koristi u konstrukciji „Narcisa“ do upotrebe vode i analognih mehaničkih sprava u radu „Tečna svetlost“. Ovde posebno dolazi do izražaja Lazovićev interes za muzičku senzibilnost / muzikalnost / ljudske rukotvorine.

Izložba traje do 28. decembra!

Editors choice