Festival “Cinema City” otvoren je sinoć francuskim filmom “Osvajanje” (La conquête).

138 Otvoren Cinema City

Srpsko narodno pozorište je i dalje centralna lokacija festivala

Od 16. do 23. juna, publika će biti u prilici da pogleda oko 100 filmova na pet lokacija u Novom Sadu. Filmovi će se prikazivati u Srpskom narodnom pozorištu, Katoličkoj porti, bioskopu “Arena Cineplex”, Kulturnom centru Novog Sada i u Pozorištu mladih.

Filmovi su raspoređeni u četiri takmičarske i četiri revijalne selekcije. Internacionalni žiri će dodeliti nagrade u takmičarskim selekcijama u subotu, 23. juna. Ono što nije promaklo redovnim posetiocima ovog festivala jeste izostavljanje nekih od prethodno redovnih selekcija. Tako, ove godine posetioci neće biti u prilici da pogledaju filmove iz selekcija “Omaž domaćem autoru”, “Cinema City shorts” (kratkometražni filmovi), “Peđina lektira svetskog filma” (najznačajnija ostvarenja svetske kinematografije) i “Animatrix” (animirani filmovi).


Ivona Temešberger je studentkinja novinarstva i večiti optimista. Voli putovanja, modu, doba zlatnog Holivuda, kafu, Italiju, Louboutin-a i one retke situacije kada ostane bez teksta. Veruje da “Life is not about finding yourself, it’s about creating yourself.”

Comments