Ksenija Đorđević, jedno od vodećih imena srpske arhitekture i beogradski arhitektonski studio KDA otvorili su The Apartment by KDA u prostoru West 65 Mall.

U pitanju je jedinstven koncept koji se bavi opremanjem i prodajom svih elemenata enterijera.

KDA West 65 Foto Mrdja Lovers Studio 7 1 Otvoren The Apartment by KDA u West 65 Mall u: Jedinstveni koncept opremanja enterijera u prostoru uređenom kao stan

Ksenija Đorđević, arhitekta i dizajnerka prostora je na otvaranju KDA prostora izjavila:

„Posle godinu dana od otvaranja The Apartment by KDA na Andrićevom Vencu 2, prvog shoppable stana u regionu sa ponosom vam predstavljam The Apartment by KDA West 65. I ovaj prostor je uređen kao stan u kome neko živi, gde svi zainteresovani mogu da se inspirišu, a zatim i kupe sve od sofe, do lustera, ručno rađenih tepiha, kuhinje, mermernog stola, kupatila, sveća, do pažljivo odabranih umetničkih dela”.

„Ovaj specifičan koncept zaista dobro funkcioniše i za nas dizajnere i za naše klijente. Shvatili smo da pored eklektičnog, french chic stana na Andrićevom Vencu, postoji potreba da stvorimo i ovaj sveden, minimalistički prostor koji dobro korespondira sa kontekstom Novog Beograda,” naglasila je autorka koncepta.

KDA West 65 Foto Mrdja Lovers Studio 2 1 Otvoren The Apartment by KDA u West 65 Mall u: Jedinstveni koncept opremanja enterijera u prostoru uređenom kao stan

Uz reči zahvalnosti saradnicima, partnerima, klijentima, KDA timu, i pijanisti Nemanji Nikolić koji je svojim nastupom upotpunio ovaj celovečernji događaj, Đorđević je zaključila: „Hvala našim partnerima što su tu za nas svim srcem već više od 15 godina. Ništa od ovoga nije nastalo preko noći. Hvala našim kolegama što kroz neposrednu saradnju ili delovanje u okviru udruženja kakva su ŽAD ili ASAP stvaraju platformu za razmenu ideja i iskustava i što se velikim radom i zalaganjem trude da unaprede našu arhitektonsku struku. Bez mog tima i saradnika ja ne bih bila ovde gde jesam i ne bih mogla da realizujem preko dve stotine projekata različitih tipologija. Hvala svima sto delite viziju, estetiku ali i ono najbitnije što delite vrednosti KDA okruženja koje smo zajedno stvorili”.

U periodu od 8. juna do 8. jula svakog četvrtka od 12 do 20 časova svi zainteresovani moći će da dobiju i besplatne konsultacije u vezi uređenja enterijera od Ksenije Đorđević.

Ksenija Đorđević inspiraciju crpi iz svog baletskog i muzičkog porodičnog nasleđa i okruženja, koje joj pomaže da jasnije sagleda i razume prostor i kretanje unutar njega. Ova uspešna arhitektkinja (članica je ŽAD – Ženskog arhitektonskog društva i Upravnog odbora ASAP – Asocijacije srpskih arhitektonskih praksi) ima veliko iskustvo u rezidencijalnoj i ugostiteljskoj industriji, kako u Srbiji, tako i u regionu, ali i sa potpisom velikog broja međunarodnih projekata širom sveta. Arhitekturu posmatra kao događaj, koji počinje u trenutku kada nastaju prve ideje o izgledu budućeg prostora, a u portfoliju njenog studija nalaze se najrazličitiji objekti: od velikih luksuznih hotela, restorana, barova, klubova, poslovnih prostora, stambenih objekata, do individualnih vila i apartmana (Informbiro Filharmonije, Hotel Moskva, Hotel Bristol, Hotel Slon (Ljubljana), West 65 Tower, Liberte, Nova Ipanema i Drinka Klub, Zoom Art Cafe, Art Center Marble & Sounds i mnogi drugi). 

KDA West 65 Foto Mrdja Lovers Studio 1 1 Otvoren The Apartment by KDA u West 65 Mall u: Jedinstveni koncept opremanja enterijera u prostoru uređenom kao stan

Studio KDA nastao je 2007. godine i od samog početka praksa studija usmerena je na različite projekte iz oblasti arhitekture, enterijera i dizajna nameštaja. KDA razvija projekte u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, ali i u Americi, Emiratima, na Madagaskaru. KDA je dobitnik i prestižne German Design Award nagrade za dizajn za najbolji poslovni prostor, za projekat Green Heart na Novom Beogradu. 

KDA je na plaformi Archilovers pozicionisan u prvih 30, u konkurenciji od preko dve stotine hiljada biroa širom sveta i nekih od najznačajnijih imena savremene arhitekture (BIG, Zaha Hadid, Norman Foster i Renzo Piano).

Fotografije: Mrdja Lovers Studio

Comments