Nakon otvaranja Nivea igrališta u Kragujevcu, Subotici i Užicu, u saradnji sa nadležnim gradskim ustanovama, i mališani iz Niša i Leskovca dobili su svoje oaze za bezbednu igru. Ovoga puta, Nivea inicijativi čiji je cilj da deca i porodice provode kvalitetno zajedničko vreme posebno emotivan ton daje veliko zalaganje i učešće samih građana. U Leskovcu, na brdašcetu sa kojeg se pruža nesvakidašnji pogled na zalazak sunca, rodilo se možda i najlepše Nivea igralište do sada. A samo dva meseca pre toga, na tom istom mestu nalazila se zapuštena površina.

“Ovoga puta nije grad dobio igralište, nego je Nivea igralište dobilo dom. Prvenstveno zahvaljujući Agenciji za lokalni ekonomski razvoj Leskovca, dobili smo adekvatnu podršku i pomoć institucija i građana kako bi naša inicijativa imala pun smisao.”

igr2 Otvorena još dva Nivea dečja igrališta

Leskovac je postao primer grada kome je zaista stalo. I građani i institucije zapitali su se kako i oni mogu da doprinesu pravljenju novog dečjeg igrališta. Arhitekte su projektovale, a radnici komunalnih službi preuzeli su na sebe radove pripreme terena. Kada je osnova za igralište osvanula, građani Leskovca nisu se zaustavili. Znali su tačno kako žele da izgleda mesto na kom će u budućnosti odrastati njihova deca.

Svako je sa svoje strane obezbedio ono što je mogao i što je bilo potrebno: ivičnjake, kamen za stepenište, kosilicu za travu, drveće, creva za zalivanje, ogradu sa dve kapije i ključem, reflektore, česmu, pa čak i sigurnosne kamere, a ostali su zavrnuli rukave i radili sa nama. Za kratko vreme, na brdašcetu nad Leskovcem rodila se nova oaza dečje igre koju će Leskovčani brižljivo čuvati za sadašnje i buduće naraštaje.

“Ovo nije bajka. Jer promene uvek počinju u nama i od nas. Ugledajmo se svi na grad kome je stalo”, izjavio je Piter Kojs, Country Manager – Beiersdorf Srbija.

igr4 Otvorena još dva Nivea dečja igrališta

Nivea igrališta ispunjavaju najviše srpske i evropske standarde SRPS EN 1176 i SRPS EN 1177 o bezbednosti dečjih igrališta, odnosno izbora sprava i sigurnosne podloge na igralištu.

Uz poruku da svi treba da gajimo duh zajedništva iskazan na ovim primerima i brige za bolju budućnost najmlađih stanovnika naše zemlje, Nivea nastavlja sa akcijom sređivanja igrališta u svim delovima Srbije.

Podsećamo da građani iz svih delova naše zemlje, preko aplikacije na Facebook stranici “Gde nam rastu deca” imaju priliku da utiču na odabir sledeće lokacije gde će biti podignuto novo igralište.

Poboljšajmo uslove za bezbednu dečju igru na mestima gde nam rastu deca – zajedno!

Comments