Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Udarna vest prošlog meseca je svakako Markovo (Marc Jacobs) napuštanje modne kuće Louis Vuitton, a danas američki dizajner za jedan od najpoznatijih modnih portala govori otvoreno o modi. Izdvojili smo najinteresantnija pitanja i odgovore.

cfda journal06 Otvoreno o modi: Marc Jacobs

Fotografija Pitera Lindnberga

Žene u svetu mode?

Opšte je poznato da su najveći vladari modne scene zapravo žene. Istakao bih one koje su najzaslužnije za popularizaciju mode: Mijuča Prada (Miuccia Prada), Rei Kavakubo (Rei Kawakubo), Madlen Vione (Madeleine Vionnet), Elza Škjapareli (Elsa Schiaparelli), Madam Gre (Madame Grès), Šanel (Chanel), Vestvud (Westwood).

Recite nam nešto o ljubavi prema svom poslu.

Zaista ne razmišljam o tome kolika mi je plata, ne radim ovaj posao zbog toga. Volim da idem na posao, volim da donosim odluke čak i kada je teško, pa i onda kada sve deluje nemoguće. Ja nisam isfrustrirani muzičar. Ne želim da budem glumac. Volim modu. Oduvek sam voleo. Moda je moj način izražavanja.

Marc show?

Veoma sam srećan. Sarađivao sam sa velikim brojem ljudi. Satima bismo diskutovali na temu materijala i krojeva. Veoma sam ponosan na sve svoje kolekcije. Najbolja stvar u vezi sa svim tim je kada radite i pričate o trendovima i odjednom – svi ih nose.


Dragana Katić je autor stranice Oh là là i ljubitelj starih holivudskih filmova. Njena dnevna rutina: “Ustati. Zablistati. Vratiti se u krevet.”

Editors choice