Odeća je jedan od esencijalnih elemenata u radnom okruženju jer ponekad može da kaže više od reči i postane jedan od vidova komunikacije. Potrebno je samo da igrate po pravilima uravnoteženog stila, ne previše dosadnog ali i ne previše ekstravagantnog.

Probajte da ispratite dress code koji vaš posao nameće. Ovo je najčešće polazna tačka za pronalaženje pravog stila jedne zaposlene devojke. A onda, ispratite trendove i prilagodite ih sopstvenim preferencijama i ličnosti.

Ako više volite klasični stil, uvek možete odabrati dobro skrojeno odelo. Boja koja tu preovlađuje je crna, ali i teget, siva ili diskretne pruge mogu biti dobar izbor. Potražite inspiraciju u ovosezonskim kolekcijama Bottega Veneta, Paul & Joe, Givenchy ili Dolce & Gabbana. Da malo razbijete monotoniju, možete da se odlučite za cipele u boji.

Bottega Veneta1 Outfit za zaposlene devojke: sezona jesen/zima 2010/11 Bottega Veneta2 Outfit za zaposlene devojke: sezona jesen/zima 2010/11 Bottega Veneta3 Outfit za zaposlene devojke: sezona jesen/zima 2010/11

Sve veći broj devojaka odlučuje se za pantalone kao prvi izbor, ali zašto ne odabrati suknje ili haljine uz odgovarajući blejzer? Na to dodajte Louis Vuitton Speedy torbu, i eto primera jedne savršene kombinacije!

Jako popularan trend ove sezone su uticaji muške mode i stila. Za elegantan i prefinjen izgled, definitivno vam treba nešto nalik odelima Dsquared2 i Dries Van Noten. Još ako ih uparite sa košuljama i svilenim kravatama u beloj, tamno sivoj ili kamel boji, za vama će se definitivno okretati.

A ako želite da postignete ozbiljan izgled, minimalizam je odličan izbor. Ovako će vaša odeća biti formalna, ali i chic. Mala crna haljina, bela košulja i mnogi drugi komadi vam mogu pomoći u tome.

Bottega Veneta4 Outfit za zaposlene devojke: sezona jesen/zima 2010/11 Bottega Veneta5 Outfit za zaposlene devojke: sezona jesen/zima 2010/11

Važnu ulogu igra i aksesoar. Lep, elegantan kaiš, dobro odabrana ešarpa ili šal, i par rukavica su pravi izbor ako volite damski stil. Međutim, možda je ipak najvažniji aksesoar obuća koju nosite. Pažljivo je odaberite, pre svega treba da bude udobna, sa potpeticama odgovarajuće visine.

Umerenost je osnovno pravilo. Ona je ključ za sve kada govorimo o poslovnom stilu.

Izvor fotografija: vogue.com

Comments