Kada želite da se opustite posle dugog, napornog dana, priznaćete, najviše prija dobar film. “Zavalite” se u omiljenu fotelju, pripremite omiljene grickalice (ili možda sladoled, ipak je proleće!) i slatko se ismejete do suza uz omiljenu romantičnu komediju. E sad, sve je to tako lepo reći, ali pronaći dobar film je već teži “posao”. Ili nemate ideju, ili imate ideju ali ne možete pronaći odgovarajući link koji radi (šta, vi ne gledate filmove preko Interneta?!) ili pronađete film, počnete da ga gledate i na polovini se “smorite” dozlaboga. E to je najgore! Ali, u principu, to da li će vam se film dopasti ili ne zavisi od vašeg ukusa. Ono što se vama dopada, nekome je bez veze, a upravo iz tog razloga su neke od najsimpatičnijih romantičnih komedija ocenjene kao najgore ikad, a zapravo su upravo to – simpatične.

“Down To You” (Ti si mi sve, 2000)

Mi ne znamo kome može da bude loša preslatka, romantična priča o prvoj ljubavi. Uostalom, poruka je sasvim jasna – čak i posle mnogo godina, moguće je pružiti drugu šansu nekome ukoliko vam je stvarno stalo. I da, za prave stvari i iskrene emocije nikada nije kasno. U stvarnom životu? Takođe, samo je sve stvar prioriteta.

“Kate and Leopold” (Kejt i Leopold, 2001)

Dobro, malo je verovatno da ćete se u stvarnom životu zaljubiti u nekoga ko zapravo ne pripada vašem vremenu u najbukvalnijem smislu, ali je ponovo poruka priče tako divna! Romantične duše neće ostati ravnodušne na podsticaj da uvek treba verovati u ljubav i boriti se za nju, koliko god delovalo nemoguće. Jer, znamo već, ako verujemo, ako možemo nešto da zamislimo, možemo i da ostvarimo. Kakva motivacija, recite!

“Good Luck Chuck” (Predigra za brak, 2007)

Ukoliko ste kojim slučajem muškarac, ne verujemo da bi vam se sudbina momka koji ima život ispunjen seksom ikada učinio neprihvatljivim, ali sa druge strane, ako ste i romantična duša možda ćete ipak želeti da u tom “ludom” životu imate i malo ljubavi. Naročito ako upoznate lepu devojku kakva je Džesika Alba, a znate da nećete moći da je zadržite ako spavate sa njom. Kada je reč o devojkama, njih će oduševiti rešenost muškarca da se zbog njih promeni i odbaci sva zadovoljstva samo da bi bio srećan sa njima. Pa, lepa priča, zar ne? Uostalom, šta se drugo i očekuje od romantične komedije?

Comments