Lav

Ne bi se očekivalo od Lava, najegocentričnijeg znaka, koji uvek mora da bude glavni, da ima visoku emotivnu inteligenciju – ali, ako mu ponekad i nedostaje širina, Lav svakako ima dubinu. Pametan je, pravedan, ima veliko srce i želi da bude poštovan i kao mudar i plemenit. Lav uvek nastoji da sve poboljša, naročito sebe i stalno radi na tome. Zato je ljubazan, nastoji da bude od pomoći, da razume i da bude uviđavan prema svima. To mu daje stabilnu poziciju iz koga može dobro da posmatra druge, da ih shvati i da im uzvrati. Pronicljivost mu svakako pomaže u tome.

Vaga

Vage umeju da čitaju ljude – one vide, osećaju i primećuju svaku nijansu u nečijem glasu i ponašanju, tumače govor tela, poglede i boju glasa i oslanjaju se na svoju intuiciju. Vage znaju šta nekome treba i umeju da svakome olakšaju svojim strpljenjem i razumevanjem. Nikada ne žure da donesu zaključak, već dugo procesuiraju, razmišljaju i preispituju sve što su videle i osetile. Veliki pomiritelji i diplomate, Vage su visoko emotivno inteligentne i zbog toga što ne reaguju impulsivno i ne donose iznenadne odluke, već čekaju da steknu uvid i da im njihov unutrašnji glas pruži potvrdu.

Devica

Možda nije mnogo poznato da je Devica jedan od najemotivnijih znakova, zato što se uvek ističe njen analitički um – ali ona analizira i sve rastavlja na delove, zato što želi sve da razume, da lakše shvati šta je suština, šta je potrebno, a šta suvišno. Devica analizira sebe i druge, temeljno, nepristrasno, razumno, nastojeći da otkrije šta je istinitio. Kada sve potpuno razume, onda može da deluje i to uglavnom tako da uzima u obzir tuđa osaćanja i da svojim delovanjem nikog ne povredi. Ona će nastojati da bude fer i onda kad joj to uopšte nije u interesu.

Izvor fotografija: instagram.com/mikutas

Brankica Milošević

Comments