Fizički izgled je defintivno presudan kada želite da uđete u modnu industriju i zavladate modnim pistama, ali izgled nije jedini faktor uspeha. Većina supermodela devedesetih godina zadržala je svoje pravo ime pri ulasku u industriju, ali u 21. veku kada agencije osim savršenog izgleda traže autentičnost, upečatljivost i harizmu, veliki broj devojaka odlučuje se da svoje pravo ime zameni nadimkom ili potpuno novim imenom koje će postati njihov brend. Ovo su neka od najtraženijih imena u industriji danas za koja verovatno niste znali da su promenili svoje ime na početku karijere.

Bella Hadid

Rođena kao Isabella Khair Hadid, dvadesetčetvorogodišnja manekenka ne koristi svoje srednje ime, a na početku karijere odlučila je da se predstavlja pod svojim nadimkom, Bella.

Gigi Hadid

Za razliku od njene sestre, Gigi se odrekla oba imena koja je dobila na rođenju i preuzela nadimak koji joj je otac dao u detinjstvu. Njeno puno ime je Jelena Noura Hadid.

Suki Waterhouse

Britanska “it” devojka Suki Waterhouse smatrala je da je njeno pravo ime Alice isuviše često i obično, te je sebi osmislila originalno i kratko ime po kom je danas prepoznaje ceo svet.

Irina Shayk

Irina Valeryevna Shaykhlislamova je ime ovog ruskog supermodela, a s obzirom na to da retko ko ume da izgovori, a kamoli upamti njeno puno ime, Irina je odlučila da se otarasi svog srednjeg imena i maksimalno skrati svoje prezime. Iako je značajno promenila ime, ono je ipak ostalo neobično i upečatljivo, a svi u modnoj industriji znaju ko je Irina.

Comments