U 2022. godini, trendovi u dizajnu enterijera će se usredsrediti na vraćanje i obnavljanje prostora koji su prethodno bili prilagođeni za rad kod kuće, obnovljeno interesovanje za unošenje prirode u zatvorenom prostoru, i na želju za svesnijom kupovinom i dekorisanjem. Naš izbor palete boja će postati smeliji kako budemo doživljavali nova osećanja nade i pozitivnosti u pogledu budućnosti, a prema nedavnim istraživanjima, sreću i ispunjenje naći ćemo u zasukanju rukava i bavljenju uradi sam kućnim projektima. U nastavku teksta, predstavljamo glavne trendove dizajna enterijera za 2022. godine…

Upečatljiva rasveta

Rasveta sve više postaje dekorativni, čak umetnički element. Jednako funkcionalno i moderno osvetljenje omogućava ljudima da osvetle svoje prelepe domove, dok ujedno igra ulogu umetničkog dela koje privlači poglede. Mnogi su već u potrazi za upečatljivom rasvetom – od skulpturalnih lampi do autentičnih svećnjaka koji odražavaju lični stil ukućana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by espanyolet (@espanyolet)

Utočište za san

Spavaće sobe su morale da “rade” više nego ikad u poslednje dve godine, jer su ih mnogi od nas pretvarali i u kućne kancelarije dok smo posao obavljali od kuće. Za 2022. postoji želja da se spavaća soba vrati u mirno, opuštajuće utočište u koje ćete se povući posle napornog radnog dana. Spavaće sobe su mesto odmora i oporavka, tako da će fokus biti na podizanju raspoloženja, umirujućim paletama boja i slojevima komfornih tekstura. Kombinujte neutralne zidove sa bež, ovsenim i biskvitnim akcentima u svom mekom nameštaju i zaokružite izgled obiljem pokrivača i tepiha od debelih, udobnih materijala – kao što je vuna – da biste stvorili prijatan, familijarni osećaj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@hearts_at_claremont)

Nijanse zelene

Naša veza sa prirodom i svetom oko nas nikada nije bila važnija – u toku pandemije i posle. Nakon toliko dugo provođenja vremena u zatvorenom prostoru, počeli smo da cenimo moć prirode koja nas podiže i revitalizuje. Što se tiče boja, otvaramo vrata i prozore i pozivamo sve nijanse prirode u goste. Unošenje prirodnih elemenata u dom je trend o kome se govori već izvesno vreme, ali sledeće godine će konačno procvetati. Zelene i prirodne tonove videćemo uklopljene u naše enterijere kroz korišćenje biljaka, drveta i terakote. Sve češće ćemo nailaziti na sofe od zelenog somota, zidove obojene nijansama žalfije i maslinastozelene, i na tepihe od jute.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by L & J (@home.at.sixtynine)

Raznobojne kuhinje

Usred pandemije, naši izbori dizajna su se vrteli oko suprotstavljanja nestabilnosti i neizvesnosti – korišćenje utešnih neutralnih elemenata i udobnog mekog nameštaja da bismo se ušuškali. Ali, kako polako ponovo “izlazimo iz naše čaure”, sa osećajem nade i pozitivnosti za budućnost, svetle i optimistične kombinacije boja u celom domu postaju sve privlačnije. Dizajneri kuhinja unose više nijansi boja u ormariće, koji se ogledaju u nameštaju visokog i niskog nivoa i kuhinjskih ostrva. Za smeliji izgled, ormarići u boji se smenjuju u nijansama, stvarajući moderan i razigran prostor. Može biti retro, tradicionalan ili moderan, jednostavan, uredan, smeo i haotičan, ali bez obzira na pristup, nema sumnje da štampa, šablon i šara igraju glavnu ulogu u enterijeru za 2022.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PLUCK Kitchens (@pluckldn)

Comments