Pratimo trendove u modi, kozmetici, pa čak i u muzici – ali nekako uvek zapostavimo enterijer koji nas okružuje. Da ne biste morali da listate sve te skupocene magazine koji se bave dizajnom enterijera, mi vam otkrivamo kojih je to 5 trendova ove godine zavladalo svetom uređenja doma. Sigurno će vas inspirisati i dati neku ideju kako da unesete promene u svoj dom, jer svi znamo da kada ne možemo da izbacimo problem iz glave – nameštaj je taj koji prvi leti.

Kuhinja u zelenim tonovima

Koliko god mi pričali da je dnevna soba mesto na kojem provodimo najviše vremena, često se ispostavi da je to kuhinja. U nju može da se unese mnogo više promena nego što mislimo. Vreme je da u nju unesemo malo boje, a ove godine biramo da to bude zelena. Njeni hladni tonovi prijaće nam u svom haosu koji nastaje kada ručak krene da nam gori, a već godinama svakako razmišljamo da “doteramo” kuhinjske elemente. Tamnije nijanse zelene kao na slici divno se kombinuju sa neutralnim nijansama poput sive i bele.

Nameštaj inspirisan prirodom

Priroda je oduvek inspirisala dizajnere i arhitekte. Ne samo zbog svojih veličanstvenih boja, već i zbog oblika, otisaka, asocijacije i osećaja mira koji nam ona donosi. Materijali su oduvek igrali ogromnu ulogu kada je nameštaj u pitanju, ali ovoga puta printovi su ti koji će nam doneti promenu. Obrisi cveća, drveća i lišća se u 2021. godini nalaze na meblu, štofovima i ostalim tkaninama koje našem prostoru daju dušu. Ako ste razmišljali da konačno presvučete onaj stari kauč – ovo je print za koji bi trebalo da se odlučite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @loving_inspo25

Teretana u kući

Zapravo, najteži deo samog čina treniranja je – izaći iz kuće. Kada pada kiša, sneg ili je previše toplo, mi izmislimo 1000 zašto i 1000 zato koje nas sprečavaju da svoje telo dovedemo u formu. Za to postoji savršeno rešenje – kućna teretana! Naravno da to neće izgledati baš onako kako smo zamislili, ali od nečega uvek treba krenuti, makar to bila prostirka za vežbanje i par tegova. Svakako ćemo trenirati mnogo više nego prošle godine, a lagano ćemo vremenom obezbediti sve što nam je potrebno.

Comments