Glossy, glam hair

Već neko vreme su popularni stajlinzi koji izgledaju nedovršeno, koji izgledaju pomalo neuredno i divlje, a da je frizura opet sasvim sređena. Takav izgled daju blagi talasi i danas ćete sve češće videti da se traži feniranje na talase, ili pravljenje blagih talasa sa peglom.

Ovo je jednostavan izgled koji će se uklopiti sa mnoštvo odevnih stajlinga. Bilo da želite da izađete u grad, odete na piće sa drugaricom, na proslavu, na plažu – glossy hair će odgovoarati svim prilikama. Najbolje od svega je što ne morate ni otići kod frizera da biste je naprvili. Dovoljni su vam vikleri ili pegla, malo vežbanja tehnike i to je to.

Slobodne lokne

Ranije su žene sa kovrdžavom kosom pokušavale da isprave i kontrolišu svoje lokne. U 2022. će se na njima insistirati. Ako već imate loknastu kosu naučite kako da je negujete na pravilan način i pronađite frizuru koja odgovara kovrdžama i vašem obliku lica.

Još jedna stvar koja se polako vraća, a koja je bila izuzetno popularna osamdesetih i devedesetih godina, jeste minival. Potraga za minivalom kod frizera je danas mnogo veća nego što je to bio slučaj pre 5 godina i smatra se da će se taj trend nastaviti.

Kosa fenirna unazad

Dopada vam se vintage stil i frizura koju je imala prelepa Michelle Pheiffer u filmu Scarface? Idite kod frizera i tražite da vam kosu fenira ka nazad. Ovo nije look  koji je bio tako poznat devedesetih godina, gde se kosa zalizivala ka nazad. Ne, u pitanju je feniranje, što znači da je kosa zadržala svoj volumen, ona ne izgleda mokro, samo je osušena u suprotnom pravcu od lica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@nicolaannepeltz)

Uz ovu frizru ide i naglašena šminka, akcenat stavite na oči i na usne i izgledaćete kao filmska zvezda iz šezdesetih godina, što znači šik i sa ukusom.

Naslovna fotografija: instagram.com/taylorlashae

Jovana Petković

Comments