Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/3

Kad prođe zima, često osećamo posledice zimske ishrane i načina života, a u zasićenju organizma toksinima je i koren takozvanog prolećnog umora. Zato je početak proleća najbolje vreme za detoksikaciju. Evo znakova po kojima ćete prepoznati da li vam je čišćenje organizma potrebno.

Glavobolja i migrene

Česte glavobolje sa osećanjem pritiska u glavi i migrene, najčešći su znak da vam je organizam pun toksina. Možda ste čuli da nas glava ponekad boli zato što ne pijemo dovoljno vode, a to svakako ima veze sa otrovima, jer voda najbolje čisti organizam. Kad rešite da sprovedete detoksikaciju, glavobolje će se verovatno pogoršati, ali kad završite proces, trebalo bi da nestanu, ili barem da se prorede i smanje intenzitet.

detoks Ovi znaci pokazuju da vam je DETOKSIKACIJA neophodna

Pojava bubuljica

Toksini se iz organizma izbacuju preko bubrega, jetre, debelog creva i kože. Kad počnu da vam se pojavljuju akne, kojih ne možete da se oslobodite, to ukazuje na nakupljene toksine, kojih organizam pokušava da se oslobodi. Ukoliko metabolizam ne može da se izbori sa štetnim sastojcima u hrani, to se očituje na koži i to obično na donjem delu lica – oko usta i brade, gde se javljaju krupne i bolne akne, odnosno upalni procesi, koji nikako ne “sazrevaju” i ne možete prosto da ih iscedite. Medicina nije potvrdila vezu između ishrane i stvaranja bubuljica, ali ako sprovedete detoksikaciju i očisti vam se koža, zvanična potvrda vam nije ni potrebna.

Editors choice