Kada započnete romantični odnos sa nekom novom osobom, trenutak u kojem shvatite da ste se zaljubili obično vas iznenadi. Čini vam se da je ta realizacija samo odjednom tu, pojavila se bez najave, u trenutku u kojem zajedno leškarite na kauču, ili možda jedete večeru koju ste poručili. Ipak, ništa ne dolazi zaista iznenada i odjednom. Ovaj osećaj u vama se gradio kroz vreme, a ukoliko u trenutnom odnosu osećate pomeranje leptirića u stomaku i pitate se da li je to zaljubljenost koja se sprema da vas obuzme – za vas imamo 10 ne tako očiglednih znakova da se definitivno zaljubljujete u nekoga. Jer, zaljubljenost postane vrlo jasna onda kada je osvestite i tada vam sve što ste radili dobije sasvim drugi smisao. Jednostavno, imate onaj “pa kako mi to tad nije bilo jasno, kad je toliko očigledno” momenat. Ali, do tada se ona krije u nekim ne tako očiglednim situacijama i emocijama, a evo i kojim.

Sviđa vam se njegov miris

Miris zapravo ima veliku biološku ulogu u privlačnosti, što je nešto čega često nismo ni svesni. Zato, ako vas privlači nečiji miris, ako volite da pomirišete njegovu odeću ili vam prija miris njegovog vrata kada ga zagrlite – velika je šansa da je njegovo telo u bukvalnom smislu privlači vaše. Imajte na umu, nije u pitanju samo miris nečijeg parfema pomešan sa kožom, već njegov prirodni miris, pa čak i znoj.

Njegove potrebe su vaš prioritet

Naravno, ne nauštrb vaših – već u zdravim granicama. Dakle, ukoliko vam kroz misli prolaze potrebe vašeg partnera, veoma je moguće da se u njega zaljubljujete. Na primer, ako znate da voli određeni tip hrane, pa predložite da poručite dostavu baš od njih za zajedničku večeru. Ili dok kupujete sebi proizvode za negu, kupite i njemu onaj koji znate da koristi. Jednostavno, stavljate mu do znanja da čak i kad radite druge stvari, i njega imate na umu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Human Lovers (@humanlovers)

Zanima vas koji je njegov “jezik ljubavi”

Svako od nas ljubav iskazuje na različit način. Nečiji jezik ljubavi može biti fizički dodir, dok neko drugi ljubav iskazuje poklonima ili zajedničkim aktivnostima. Kada ste zaljubljeni u nekoga, vi želite da saznate na koji način on oseća i pruža ljubav, i želite na njegov način da mu stavite do znanja da ga želite.

Gledate ga dok spava

Prvih nekoliko zajedničkih noći su zaista posebno intimne, a ukoliko ste uhvatili sebe da svog novog partnera gledate dok spava pored vas – velika je šansa da ste zaljubljeni. U snu svi izgledaju ranjivo i nežno, i imate potrebu da ih zaštitie i volite. Zato, ako sa srcima u očima gledate partnera dok spava pored vas, to je to.

Podržavate njegove ambicije

Naravno, nikoga ne bi trebalo na silu da gurate napred, čak ni sa najboljom namerom. Ali, ukoliko se interesujete za njegove želje, snove i ambicije, podržavate ga u njima i raduje vas njegova uspešna budućnost – zaljubljenost je definitivno tu. Ukoliko je njegova sreća vaša sreća, i stavili ste mu do znanja da ima vašu podršku, zaljubljenost je u kartama.

Comments