Negovana koža je preduslov za sve

Nega kože je esencijalan deo života svake Francuskinje, i one su skoro pa “religiozno” posvećene nezi. Upravo u tome je tajna njihove blistavosti, i one će vam uvek reći da je prva i najvažnija stvar da negujete ono što vam je priroda dala, vašu kosu, kožu i telo, a da je šminka sekundarna stvar. Francuskinje svoje rituale nege prenose na svoje ćerke i unuke, a njihove apoteke su mesta na kojima uvek možete pronaći najbolje savete za negu koji garantuju rezultate, kao i proizvode koji su svima dostupni i koji su garantovano dobri po kožu.

Perfekcionizam nije cilj

Francuskinje najviše vole kada im šminka nije perfektna, jer ne žele da izgledaju kao da su se previše potrudile i da kasnije na svakih nekoliko minuta razmišljaju o tome da li im se nešto slučajno razmazalo. One vole da nose šminku koja izgleda opuštenije i zato će na primer pri nanošenju senke češće da se odluče za smokey eye bez ajlajnera i veštačkih trepavica, koji će kreirati nanošenjem senke prstima, spontano. Na ovaj način njihova šminka će izgledati kao da je već neko vreme nošena, i to je jedan od omiljenih look-ova koji kreiraju francuskinje. Dakle, prirodna negovana koža, malo neuredna kosa, tamna senka na očima i jednostavan autfit – i postigli ste klasični izgled pravih francuskinja.

Kada se pitaš koja boja karmina – crvena je uvek najbolji izbor

I za kraj, naravno, crveni karmin. Crveni karmin je omiljeni, moćni aksesoar svake francuskinje, koji čini da se one osećaju moćno i magično. Francuskinje obično blago razmažu ivice karmina kada ga nanesu, kako bi izgledao mekše i ne previše upeglano i savršeno – jer kao što smo malopre naveli, perfekcionizam nije cilj.

Naslovna fotografija: instagram.com/leiasfez

Jovana Pantić

Comments