Tolstoj je davno rekao da sve srećne porodice liče jedna na drugu, ali je svaka nesrećna na svoj način. Ako bismo tu hipotezu preneli da parove, ne znam da li bih se složila. Kao i nesreća, i sreća ima svoje razloge, podvrste, faze, stadijume, objekte, priloške odredbe i sve ostalo što ide uz apstraktnu imenicu. Tako da čak i sreća može da se podeli u podgrupe, pa ćemo vam u ovom tekstu (nadam se krajnje duhovito), ispričati koje sve vrste parova postoje i kako se oni ponašaju u svom prirodnom habitatu.

1. Parovi koji se ponašaju kao mama i tata

Ova vrsta ljubavnog para drži svoja vrata svog doma uvek otvorenim. Kod njih uvek ima da se pojede i popije, a neretko služe i kao hotel za nezbrinute duše. Njima se uvek ide za savet upravo zato jer ga ne počinju sa “Pa eto, tajna naše uspešne veze je…” već te saslušaju i posavetuju u skladu sa tim. Svoju sreću ne trljaju na nos drugim ljudima, ali ipak ona iz njih isijava prirodno. Sve im teče glatko (ili to makar tako izgleda) i retko kad ih čujete kako se prepiru. E sad, mnogo zanimljivija podgrupa je kada se devojka u vezi ponaša kao mama. Ona misli umesto svog partnera, sprema mu šta će da obuče sutra ujutru, njeno je da kuva, njegovo da vozi i već izdaleka se vidi da nešto tu baš ne štima. Ali, unutar te veze je zapravo skladan odnos, jer ona je našla nekoga o kome će da se brine, a on nekoga ko će da brine o njemu – tako da su oboje srećni u tom, suštinski disfunkcionalnom odnosu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @loving_inspo25

2. Partneri u zločinu

Retki su parovi koji mogu da izađu zajedno, napiju se i provesele bez neke drame izazvane viškom promila u krvi. Takvi parovi su generalno užasno naporni i brzo nas umore pa izbegavamo njihov poziv za izlazak. Parovi koji su partneri u zločinu su zapravo jako kul. Momak ne mora da krije od devojke kada želi da proba nešto novo, kada negde zabrlja ili kada pretera – jer je ona tu odmah pored njega i drži ga za ruku. Oni čak i od nedeljne kupovine namirnice naprave zabavu, i nijedan momenat u vezi im nije dosadan. Ove parove najbolje opisuje najizlizanija rečenica iz filma “Titanic” – You jump, I jump!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @loving_inspo25

3. Hibernatori

Potpuna suprotnost od prošle vrste, ova je navikla da svoju ljubav ušuška među četiri zida gde je sve nadohvat ruke. Njihov pojam zabave je da naručuju hranu i gledaju filmove, i to bi mogli da rade do iznemoglosti. S vremena na vreme izađu napolje i podruže se sa drugim ljudima čisto da bi ispoštovali svoje prijatelje, ali najsigurnije se osećaju u toplini svoga doma. Krevet im je retko kada namešten i svaki dan im je kišna nedelja. Čak i kada ne rade nešto zajedno, vole da budu na suprotnim stranama kauča, makar svako bio u svom svetu. Njen je često svet knjiga, a njegov svet igrica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hipigram (@hipigram_backup)

Comments