Kosa uvijena presom ili pletenicama

Još jedan način da uvijete kosu je da to uradite jedinstvenom presom za uvijanje, kakve su bile aktuelne početkom dvehiljaditih godina kada smo mi milenijalci bili deca. Naravno, i srećom – danas nam ove prese mogu obezbediti i krupnije, a ne samo one sitne lokne kakve smo nosile u osnovnoj školi, i sada smo u iskušenju da ih ponovo kupimo! Ovi talasi izgledaju urbano, ali i elegantno, i savršene su za atraktivna fotografisanja.

Vintage blow out sa voluminoznim talasima

Još jedan način da nosite loknastu kosu, ako ne volite previše izražene kovrdže, je ovaj jedinstveni retro blow out koji je trenutno veoma popularan, zahvaljujući muzičarkama poput Ariane Grande, koja je popularizovala ovaj stil. Kosu uvijte papilotnama i natapirajte, a zatim talase dobro raščešljajte, oblikujte i formirajte tako da vam idu od lica. Zakačite ih šnalama kako biste ih trajno fiksirali i sačekajte neko vreme kako bi oni sigurno ostali na mestu. Na ovaj look možete dodati i retro traku oko glave, kako biste stilski podsećali na glumicu Brigitte Bardot, ili pak Priscillu Presley.

Wet hair loknasta kosa

I za kraj, savršena frizura za divlje devojke, one kojima je najvažnije da prikažu svoje neobuzdane ličnosti i budu primećene gde god da su. U suštini, ovu frizuru možete postići i samo time što ćete nakvasiti kosu i staviti gel, ali u hladnijim danima to baš i nije preporučljivo, te vam savetujemo kremu za kosu, ukombinovanu sa penom. Pri korenu razbarušite kosu i stavite manje proizvoda, a pri krajevima više, kako biste ih definisali – i spremni ste!

Naslovna fotografija: instagram.com/advaelamakias

Jovana

Comments