Ako vam se dok skrolujete kroz Instagram čini da svi vaši prijatelji i poznanici sa kojima se “pratite” žive u prelepim stanovima, koji izgledaju kao da su skinuti sa Pinteresta a ne da su u istom gradu kao i vaš stan – varate se. Odnosno, oni zaista izgledaju kako bismo i sami rekli “instagramično” (odlično što je reč Instagram postala i pridev), ali zahvaljujući jednostavnim detaljima koje ćemo vam otkriti u nastavku teksta. Iako vam možda deluje kao da je nemoguće da i vaš stan bude jedan od tih stanova kakve viđate na internetu, to uopšte nije slučaj, i zato vam donosimo šest jednostavnih načina da upgradeujete svoj dom! Verujte nam, ubrzo ćete i vi imate stan u kojem će vaši prijatelji konstantno želeti da prave fotografije.

Kineski porcelan ili porcelanske vaze i bokali

Detalji od porcelana vaš dom veoma lako mogu učiniti sofisticiranim. Oni deluju egzotično i kao da su potekli sa izložbe, čak i onda kada nije u pitanju zaista skup kineski porcelan. Porcelanske ukrasne vaze ili bokale možete naći i po manjim cenama, a jedino je ključno da ne preterate sa detaljima od porcelana, kako vam dom ne bi izgledao kao antikvarnica ili stan neke bake koja čuva predmete iz svoje mladosti. Jedna atraktivna vaza ili bokal na trpezarijskom stolu ili u predsoblju su sasvim dovoljni, a u njima svake nedelje možete držati različiti cvetni buket.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alyssa (@homesweethearty)

Umirujuća zelena boja i detalji od ratana ili drveta

Zelena boja prijatna je oku i umirujuća, što je dobro poznata činjenica. Zato vam predlažemo da određeni veći komad nameštaja, ili pak ceo jedan zid obojite u neku od nijansi zelene boje – od kojih je za stan možda najprivlačnija maslinastozelena. Takođe, ako želite da imate još više umirujući efekat, u prostoriju sa zelenim zidom ili komadom nameštaja dodajte i detalje od ratana i drveta, kao što su stočić za kafu ili jedna efektna stolica. Na ovaj način ćete imati osećaj da ste baštu uneli direktno u svoj dom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Spiers (@katespiers)

Roze zidovi u kupatilu

Nežnoroze boja takođe može biti efektna u stanu, ali predlažemo vam da ovu boju iskoristite za zidove u kupatilu ili pak kuhinji. Rozikasti zidovi su neobični i efektni, a nisu preterano upadljivi, a u kupatilu su odličan match pločicama u beloj ili nekoj drugoj neutralnoj boji. Daće vašem domu pravi Wes Anderson vibe.

Comments