Ako misliš da ne možeš da biraš u koga ćeš se zaljubiti, to samo znači da još nisi stigla dotle – do izbora srca, slobodnog od svih vrsta uslovljenosti, uključujući i karmu. Ako misliš da moraš da budeš zaljubljena da bi nekog duboko volela, ista stvar. Zaljubljenost je iluzija, stanje hormonske angažovanosti, koja ima svoju svrhu, koja se služi tobom da ispuni svoju svrhu. Pa, kad ispuniš neke zadate svrhe, očistiš se od obrazaca i reprogramiraš ugrađene programe, vraćaš se na “fabrička podešavanja” odnosno, sposobnost da prepoznaš ono što vredi i da se tome posvetiš. 

A to je osoba koja ti daje više odgovora nego pitanja, koja čini da se osećaš sigurno, koja pruža koliko i prima. 

To je osoba oko koje nećete morati da izmišljate priče, da biste se “naštelovali” na frekvenciju zaljubljenosti. Nećete morati sebi da govorite koliko je divna, da se svesno fokusirate na njene dopadljive i dobre strane, da biste zanemarili one loše i neprijatne, jer je to jedna ozbiljna osoba, iskreno zainteresovana za vašu dobrobit – ona vam je najbolji prijatelj. To je osoba spremna da sa vama ode na put, na kome ćete zajedno preživljavati mamurluk, jer je bilo veselja i provoda, koja može sa vama da sedi u tišini, sa kojom se osećate povezano i kad ste u društvu, koja će se ponuditi da vam obavi neke majstorske poslove u kući, jer ume to da radi i jer je spremna na svaku vrstu akcije.  

To je osoba koja se stara o sebi i ne treba joj spasavanje, koja vas ne koristi da ispuni svoje praznine, osnaži svoj ego, ili “ubije” vreme. Uopšte vas ne koristi. Sa takvom osobom, svaki susret je smislen i značajan, jer svako od vas dvoje nalazi podršku, utehu i podsticaj u jednostavnom prisustvu onog drugog. To je osoba u koju je bezbedno zaljubiti se, sa kojom se to osećanje javlja postepeno i lagano, zajedno sa jačanjem poverenja, produbljivanjem povezanosti i upoznavanjem. 

Sa njom, zaljubljenost nije ona koju poznaješ. Ne tera te u nemir i zavisnost, već te uvodi u ekstatičnu svesnost. Ako si uvek čeznula za nečim višim i bila sigurna da to postoji, iako si očajavala što to nikako ne pronalaziš, već samo naslućuješ i što ti izmiče, čim ti se učini da si pronašla, to je ona osoba sa kojom ćeš otkriti sasvim nove i nepoznate dimenzije poznatih i proživljenih osećanja. 

Comments