Sigurna sam da svi žudimo za nekim promenama kada dođe leto, bilo da želimo da se ošišamo ili ofarbamo, nekako se te promene uvek svedu na promenu frizure. Ovog leta, međutim, možemo tačno da izdvojimo pojedine trendove koji će preovlađivati. Uglavnom si do sada to bile plava kosa ili neka vrsta pramenova, ali ove godine, definitivno, pobeđuju riđe i crvene nijanse.

Do sada smo već posvedočili momentu u kome je Kendell Jenner promenila boju svoje kose nakon čega je baš ta copper nijansa postala jako popularna. Pored copper brunette imamo i strawberry brunette i strawberry blonde. Balayage je malo promenio svoj imidž u nešto drugačiju verziju za 2022. godinu, njega sada vidimo u Cali Balay, kalifornijskoj verzija ove popularne tehnike bojenja. Pored promene boje, i tekstura će biti veliki deo trenda ovog leta. Fokusiramo se na gustu, sjajmu kosu i puno slojevitih stepenova.

Cali Balay

Ovaj hairstyle podrazumeva farbanje kose tako da koren ostane prirodan, dok je ostatak kose posvetljen uz pomoć izvlačenja pramenova. Međutim, pored korena ne postoje pramenovi u kosi koji ostaju prirodni, već se varba kompletna kosa. Bitno je da pramenovi oko lica budu najsvetliji, kako bi lepo uokvirili lice dok se kroz ostatak kose, u pramenovima, smenjuju plave nijanse.

Cali Balay je nešto laganija verzija balayage šatiranja jer podrazumeva da se ne farba izrastak, već da kosa ostane prirodna. Lepota ove frizure je u tome što je, zaista mogu svi nositi. Cali Balay može biti hladnija ili toplija verzija, u zavisnosti od nijanse vaše kože.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Elizabeth (@ellizabethh)

Strawberry nijanse

Definitivno najpopularnija nijansa kose već neko vreme. Strawberry boja kose dolazi u nekoliko nijansi, ali ćete ovog leta najčešće videti strawberry blonde ili strawberry brunette. Ova boja zaista stoji svima! Ako imate svetao ten i znate da ćete ovog leta potamneti, strawberry brunette je definitivno nijansa za vas, dok je za sve vas svetlije puti strawberry blonde super izbor!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели zoey deutch (@zoeydeutch)

Liquid Gold

Naravno da leto ne može da prođe bez blave kose i svetlih pramenova, zbog čega je ovog leta popularna nijansa koju zovemo liquid gold. Ovaj naziv je dobila upravo zbog zvog specifičnog odsjaja, jer na suncu zaista sija kao da je od zlata.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ergi Bardhollari 🤍 (@ergibardhollari)

Posvetljene lokne

Ukoliko imate loknastu kosu, imamo predlog nove frizure i za vas! Ovog će leta biti popularne prirodnije verzije pramenova. Najčešće se izvlače pramenovi samo po površini kose i oko lica kako bi izgledalo kao da je kosa posvetlela od sunca. Ako su vaše lokne sitne – tim bolje, jer će onda kosa biti prošarana još savršenije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели P 🇫🇷 R I S (@itsparischanel)

Tamna brineta

Mnoge devojke su ovog leta odlučile da pređu iz svetlijih nijansi u tamnije, pogotovo one koje su imale svetlo smeđu kosu. Tamna nijansa smeđe kose je safe heaven za sve koji su se odlučili da iz svetle nijanse pređu u tamnu. Svakako da je leto savršeno vreme za to, jer će kosa biti sveža i sjajnija.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели James Earnshaw Hair (@jhair_stylist)

Pink kosa je strava izbor za leto

Svakog leta imamo neku boju kose koja ne spada u one basic. Do skoro je to bila plava ili tirkizna nijansa, ali sada njeno mesto preuzima pink! Ono što bi, međutim, trebalo da znate je – da, ova boja jeste fenomenalna isprva, ali se jako brzo spira. Tako da ako želite da pređete iz svetle kose u brinetu, super je ideja da između te dve boje kose ofarbate kosu u neku ovakvu boju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели James Earnshaw Hair (@jhair_stylist)

Naslovna fotografija: instagram.com/zoeydeutch

Milica Antić

Comments