Prethodni deo teksta pročitaj OVDE.

U moru sličnih modela, pravo je osveženje, ali i ohrabrenje, biti poseban i drugačiji. Modna industrija sve više pozdravlja ovakav iskorak iz očekivanog i nametnutog, a ovo su modeli koji ne samo da su uspeli da se izbore za sebe u ovoj surovoj industriji, već važe i za neke od najboljih novih lica na sceni u ovoj godini.

Kukua Williams

Nakon što je otkrivena na jednom muzičkom festivalu prošle godine, za samo nekoliko meseci se Kukuin život promenio za 180 stepeni! “Od kase u supermarketu do piste – ova sezona mi je promenila život”, iskrena je Kukua koja je na samom početku karijere sarađivala sa ozbiljnim imenima kao što su Louis Vuitton, Stella McCartney, Coach. Usred svih promena (nabolje, naravno!), manekenka je posvetila vreme kreiranju online platforme “A Mixed World” koja je usmerena na rasni identitet i zajednicu, kako bi pomogla svima onima koji zbog toga nailaze na brojne prepreke. Omiljena revija sezone? Michael Kors, definitivno!

Noah Carlos

Noah se bavila modom mnogo pre nego što je prvi put prošetala pistom. Naime, ova osamnaestogodišnja lepotica iz Kalifornije stoji iza mega popularnog butika Depop u kom, kako kaže, nije dizajner, ali je kustos svoje radnje i sama pronalazi inspiraciju i odgovarajuće komade. Ono što joj se posebno dopalo u profi modnom svetu je to što, baš kao i ona, i dizajneri prave mood board koji potom sprovode u delo, samo što je to naravno u mnogo većem obimu i na znatno ozbiljnijem nivou. Odmah je znala da je svet mode – njen svet! Nakon debija na reviji Alexander Wang, Noah samo niže uspehe i radi za imena kao što su Maison Margiela, Helmut Lang, Dries Van Noten. 

Primrose Archer

Iako je već krasila naslovnicu magazina British Vogue i bila lice Marc Jacobs kampanje, Primrose je prvi put šetala pistom upravo na predstavljanju jesenjih kolekcija. Od ležernijih brendova kao što su Tomo Koizumi i Matty Bovan pa sve do velikih imena kao što su Michael Kors i Valentino, ova osamnaestogodišnja modna zvezda je radila gotovo svaku moguću reviju! S obzirom na to da je odrasla sa devetoro braća i sestara na idiličnom selu u Engleskoj, u vezi sa svojim poslom najviše voli reakcije koje viđa kod svojih najbližih – ponos njene porodice zbog svega šta radi najviše je ispunjava srećom i daje vetar u leđa! 

Comments