Za početak, da razjasnimo jednu stvar, reč “plus size” nije uvreda, nije jedina karakteristika sjajnih i talentovanih žena iz nastavka teksta, i nije jedina stvar kojom se one mogu definisati. Njihovo telo je samo njihovo, i ono što je najvažnije je da se one u njemu osećaju sigurno, samopouzdano i zadovoljno. One se možda ne uklapaju u savremene ideale ženskog tela, ali voleli bismo to zapravo da preformulišemo i zapitamo se – a ko je te ideale postavio? Da li je zaista u redu da u 2021. godini bilo ko odlučuje o tome kako bi žensko telo trebalo da izgleda? U svakom slučaju, biti žena ponekad nije nimalo lako, jer se od nas očekuje da istovremeno budemo mršave i zategnute, ali i da imamo izražene obline, ali i da ne budemo preterano zategnute jer to nije ženstveno, ali i da… Zato, sa ponosom predstavljamo ove poznate ličnosti iz nastavka teksta, koje se ne obaziru na tuđa očekivanja, uživaju u svojim telima i pokazuju nam da nije potrebno da se izgladnjujemo i budemo nesigurne – već da naša lepota dolazi iz našeg stava i ljubavi prema sebi.

Ashley Graham – model

Poznata manekenka Ashley Graham, izdvaja se svojom pozitivnom energijom, humorom i jedinstvenim stilom. Ona je i sama rekla kako želi da ljudi prestanu da joj govore “da je lepa za plus size devojku”, već da jednostavno potvrde ono što ona već zna – da je lepa i tačka. Ashley je hodala modnim pistama za neka od najpoznatijih imena u svetu mode, kao što su modne kuće Michael Kors, Dolce and Gabbana, Tommy Hilfiger, Rag and Bone, kao i komercijalni brend odeće H&M. Ona je takođe poznata i po svom jedinstvenom stilu i trendy odevnim kombinacijama koje uvek izgledaju stajliš, a njenih sedam odevnih kombinacija za sedam dana u nedelji možete pogledati na YouTube kanalu magazina Vogue.

Lizzo – pevačica

Pevačica Lizzo ima energiju koja jednostavno zrači, i praktično možemo reći da je “zarazna”. Otkako se pojavila na muzičkoj sceni sa svojim hitom “Juice”, ona ne prestaje da nas oduševljava svojom pojavom, stavom i glasom. Onda kada Lizzo kaže “If I’m shining, everybody gonna shine” – mi zaista ne možemo da ne zasijamo i osećamo se kao boginje. Svetu je potrebno više žena kao što je Lizzo koja nam pokazuje da nečije samopouzdanje ne zavisi samo od fizičkog izgleda, već je rezultat talenta i ljubavi prema sebi. Iskreno, voleli bismo da nam je Lizzo najbolja drugarica, jer bismo se uz nju garantovano uvek osećale kao princeze univerzuma.

Barbie Ferreira – glumica

Mlada glumica Barbie Ferreira poznata nam je po svojoj ulozi u seriji “Euphoria”, u kojoj igra nesigurnu devojku Kat – koja kasnije pronalazi sebe i svoj jedinstveni stil. U privatnom životu, Barbie je već razvila stil koji nije prošao neprimećeno, a ona je krasila i naslovnice mnogih modnih magazina. Među njima bismo izdvojili naslovnicu magazina Numéro, za koju se fotografisala sa prijateljicom i koleginicom, Alexom Demie.

Comments