Ne znam da li ste ikada prošli Bulevarom slavnih u Holivudu, ali on zaista to jeste. Preko 2600 zvezda će zauvek sijati u betonu kojim hiljade turista hoda svaki dan, obasjani suncem (koje u Los Anđelesu zaista sija drugačije nego igde na svetu). Od Laurenca Oliviera preko Thalie do Ryana Renoldsa, ceo jedan filmski i muzički vek sačuvan je u parčetu cementa. Dobijanje zvezde je oduvek bilo velika čast, ali neke zvezde svoj uspeh mere drugačije.

Da biste uopšte dobili svoju zvezdu na Bulevaru, poznate ličnosti neko najpre mora da nominuje. Potom, potpisuju ugovor i ulaze u proces selekcije u kojem moraju da dostave dokaz o profesionalnim dostignućima, nagradama i društveno-korisnom radu kojim su se bavili. Ukoliko ih Holivudska tgovačka komora izabere, oni moraju da plate svoj komad betona 40.000 dolara. 

U nastavku teksta donosimo vam koje su to poznate ličnosti koje su odbile da dobiju zvezdu na Bulevaru slavnih.

Madonna

Da bi uopšte bili nominovani, glumci i pevači moraju biti u javnom životu više od 5 godina. 1990. godine, kada je Madonni ponuđeno mesto na Bulevaru slavih, ona je već dugo bila na prva na muzičkim top-listama. Ipak, ona je ovo odbila bez ikakvih zvaničnih pojašnjenja. Ostaje nam samo da se zapitamo da li joj je bilo puno bilo da izdvoji 40 hiljada ili je ovu čast smatrala klišeom čiji deo nije želela da bude.

Whitney Huston

Whitney Houston nominovana je za zvezdu pre više od 25 godina, davne 1995. Postoji pravilo koje glasi da nominovane ličnosti mogu da zakažu ceremoniju u toku perioda od 5 godina, ali njen tim to nikad nije uradio. Samim tim, ona je odbila svoje mesto na Bulevaru slavnih, a budući da je 2012. preminula, ona ima priliku da posthumno, ponovo bude nominovana. 

George Clooney

Glumcu Georgeu Clooneyu zvezda je bila ponuđena još pre nekoliko godina i on je oduševljeno pristao, ali zbog svog pretrpanog rasporeda, nikada nije našao vremena za ceremoniju (kao i Denzel Washington). Njegovi prioriteti su očigledno drugačiji od prioriteta ostalih 2600 poznatnih ličnosti, i Clooney je tako ostao bez svoje zvezde.

Comments