Unapred osmislite plejlistu

Muzika je ta koja će umnogome doprineti atmosferi večere koju organizujete i zato bi o muzici trebalo da mislite unapred. U suštini, kada vam gosti budu tu bićete zauzeti posluživanjem hrane i pića i druženjem, te nije zgodno da istovremeno budete i DJ (a svi znamo da nije dobro kada baš svaka osoba na žurci ima pristup “DJ pultu”). Camille predlaže da unapred kreirate Spotify, Deezer ili YouTube plejlistu koja će ići u pozadini, a na vama je da odaberete muziku u kojoj najviše uživate. Plejlista bi trebalo da se sastoji od opuštajuće muzike uz koju ćete moći da razgovarate, ali i od nekoliko hitova i pesama za đuskanje, kada se atmosfera dodatno opusti. Naravno, uz muziku će ambijentu doprineti i ugašena svetla i sveće ili lampa u uglu sobe.

Čaše bi uvek trebalo da budu pune

Ovo je pravilo svake dobre proslave u restoranima, pa bi zato trebalo da bude pravilo i vašeg kućnog okupljanja. Pripremite se unapred na mamurluk koji ćete sutra osećati, najavite gostima da planirate da im čaše održavate punim i prepustite se večeti. U dobroj kućnoj atmosferi i uz hranu na stolu piće svakako mnogo lakše ide.

Ostavite teške teme kod kuće

I za kraj – ostavite teške teme kod kuće. Već smo svaki dan zabrinuti oko političke i ekonomske situacije i pandemije, pa bi jedno veče mogli na njih makar malo da zaboravimo. Postoji još toliko toga lepog u životu!

Naslovna fotografija: instagram.com/camillecharriere

Jovana Pantić

Comments