Svako je u stanju da pređe preko nekih stvari, da toleriše i oprosti, ali svako ima i svoju „tačku prekida“ – stvari koje ga toliko razočaravaju, da se sa njima ne može pomiriti. Razočaranje je neizbežno, naročito tamo gde postoje očekivanja i očaranost, a ovo su okidači za svaki horoskopski znak. 

Ovan

Nedostatak uzbuđenja 

Aktivan, impulsivan i strastveni Ovan, ne može da podnese dosadu. A dosadno je kad se ništa uzbudljivo ne dešava. Čak i kada misle da teže mirnom i jednostavnom životu, Ovnovi nekako uvek završe u dramama i avanturama. Ukoliko ste statični, stabilni i zaista unosite mir u život Ovna, on će to podneti samo ako mu parirate i u akcijama, strastvenom predavanju i uzbuđenjima. Ako to nije slučaj, bićete mu dosadni, zaključiće da vas ne voli i izgubiće interesovanje za vas. 

Bik 

Promena 

Bikovi su stabilni i dosledni i u bliskim odnosima teže ovim vrednostima. Uz njih ide posesivnost i oni će učiniti sve da održe „status quo“ koji im je udoban i zadovoljava njihovu potrebu za konstantnošću. Ukoliko izmičete svojoj voljenoj osobi u znaku Bika, tako što se razvijate, obrazujete, otkrivate nove aspekte svoje ličnosti i nova interesovanja – svakako ćete izaći iz njegove zone komfora, a vrlo verovatno ćete i ostati tamo, jer on ne želi da vas prati, oseća se izdano i povređeno. Silno ste ga razočarali što niste bili zadovoljni svetom koji je on stvorio za vas (odnosno, sebe). 

Blizanci

Konzistencija 

Na drugom kraju spektra (u odnosu na Bikove) nalaze se Blizanci. Oni prosto nigde ne ostaju dovoljno dugo, da bi osetili razočaranje. Blizanci lete, skaču, kotrljaju se, hodaju unazad, ali ne stoje na jednom mestu. Kao kada bi slagali slagalicu i onda, čim uoče kako kompletna slika treba da izgleda, ostavljaju taj izvestan posao i kreću da sklapaju novu sliku, čije konture još ne mogu da vide. Ako ste im obećali stimulaciju, pokret, zanimljiv život i raznolike sadržaje, a umesto toga im pružate doslednost i stabilnost, oni će se prosto prirodno otkotljati (odskakutati, otrčati, odleteti, odšetati unatraške) ka prvoj sledećoj pravoj stvari (za neko vreme). 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mao.ge (@mao.ge)

Rak 

Lažna ljubav 

Rakovi vole ljubav i uvek su u potrazi za onom pravom. Naravno, često se razočaravaju, jer ulaze u svako iskustvo otvorenog srca i raširenih ruku, bez ograde i distance. Kada otkriju da njihova osećanja nisu adekvatno uzvraćena, da je sva ljubav koju osećaju samo njihova, duboko su povređeni i razočarani. I duboko pate. Ali, kad se oporave, opet rado rizikuju, na isti način. 

Lav 

Podeljena pažnja

Lav zahteva vašu punu i nepodeljenu pažnju, normalno je da ga obožavate i da vam bude najvažniji. Ako u vašem životu postoje osobe, situacije i stvari koje njemu oduzimaju prioritet (koji apsolutno zaslužuje), Lav to prosto ne može da shvati, ni da toleriše. Možete ga uveriti da je i dalje na prvom mestu, pa će se utešiti, ali gorko će se razočarati svaki put, kad mu izgleda da vam je neko (ili nešto) preči od njega. 

Devica 

Neuspeh 

Device su veoma kritične i lakše je naći šta ih sve razočarava, nego ono drugo. Međutim, u stanju su da tolerišu gotovo sve, osim „luzerstva“. To je zato što su Device pre svega kritične prema sebi, postavljaju sebi visoke zahteve i ciljeve i ako ne uspeju, ni prema sebi nisu ništa blaže – razočarane su u sebe. Dakle, ako želite da impresionirate Devicu, budite organizovani, puni entuzijazma, visoko zahtevni i uspešni. 

Comments