Vaga 

Loše odluke 

Za Vage je stabilnost, ravnoteža i pravičnost životni imperativ, zato tako teško donose odluke – jer nastoje da sagledaju stvari iz svih mogućih različitih uglova i da teže da odluka koju donsu bude potpuno pravedna (a to je najviši mogući standard za svakoga). Vage prihvataju i pravdaju gotovo sve i svakoga, jer prodiru u suštinu, istovremeno se izdvajajući svojom pravičnošću i dozvoljavajući da je ljudski grešiti – i to važi za sve, osim za njih same. Kada su razočarane, to je uvek i samo zbog sopstvenih loših odluka. Vi ne možete razočarati Vagu, ali ona ipak može biti duboko razočarana što vas nije dovoljno duboko „skenirala“ i razumela. 

Škorpija 

Nedostatak kontrole 

Visoko inteligentne i duboko intuitivne Škorpije mogu da osete opasnost na kilometar, a gotovo uvek je osećaju, jer, život je prepun opasnosti i sve je rizik – ništa nije samo dobro, odnosno, sve dobro nosi u sebi zrno propasti. Zato pokušavaju da kontrolišu i svoja osećanja i svoje odnose, kako bi izbegli nepredviđene okolnosti. Kada im to ne polazi za rukom, razočaravaju se u sve – u Boga, Univerzum, ljude, ljubav, život…

Strelac 

Nedostatak slobode 

Stelcima vlada Jupiter, simbol brzine, a za znak Strelca se vezuje akcija, putovanja, filozofija, potraga, avantura. Strelac cveta i blista u pokretu, u novim iskustvima i saznanjima i ako ga odnos sa vama ograničava i sputava na bilo koji način, on je duboko razočaran vašom sebičnošću, posesivnošću, uskogrudošću. Pružite Strelcu svaku priliku za rast i razvoj, za širenje perspektive i ushićujte se time kao i on – i voleće vas do kraja života! 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @tropiculo

Jarac 

Nedostatak uspeha

Jarac je ambiciozan i usmeren ka ostvarenju ciljeva, slično kao Devica. Sve će učiniti da bi uspeo, ali ne zavisi od priznanja i odobravanja – dovoljna mu je svest da je postigao ono što je hteo. Kada njegovi napori ne dovode do uspeha, veoma je razočaran. Jarčevi su vrlo realni i stabilni i uvereni su da se naporan rad i posvećenost moraju isplatiti. Međutim, ako im postignuće izmakne, u karijeri, jednako kao i u ljubavi, duboko su razočarani i skloni da preispituju svoje vrednosti i uverenja. Ako volite Jarca, koračajte sa njim rame uz rame, slavite njegove pobede i postignuća, a u krizama verujte u njegovu snagu i sposobnost da reši svoje probleme i napreduje. 

Vodolija 

Nečovečnost 

Veliki vizionari, koji žele da uteše, zagrle, nahrane i vole ceo svet i nepravda i nečovečnost ih užasno bole. Taj bol varira od besa do očaja, a kuda god pogledaju, Vodolije vide uzroke i razloge za patnju – rasizam, diskriminacija, okrutnost prema životinjama, glad, rat, porodični odnosi u kojima deca pate… Vodolije se bore da ovaj svet bude bolje mesto, a uporedo sa tim se stalno bore sa malodušnošću i razočaranjem, jer sve što mogu da urade (a čine sve što mogu), prosto nije dovoljno. 

Ribe 

Okrutnost 

Ribe su ljubazne i nesebične i veoma osetljive. Uvek sve vide sa vedrije strane, jer vide ono dobro, svetlo i plemenito u svakome i prosto ne mogu da veruju da postoji zlo i okrutnost i jako pate kad vide da u nekome ove osobine preovladavaju. U kriznim situacijama, Ribe često bivaju žrtve, pokušavajući da pomognu, da se postave između „zaraćenih“ strana, da probude milost i velikodušnost tamo gde je nema. Sve što žele je da žive na miru, u svom svetu mašte i kreativnosti, a pošto je to nemoguće, veoma često su razočarane i tužne. 

Naslovna fotografija: instagram.com/tropiculo

Brankica Milošević 

 

Comments