Kako koristiti pirinčanu vodu?

Ne postoji nikakva filozofija oko korišćenja pirinčane vode. Stavite vodu da proključa, dodajte pirinač i čim voda pobeli i stvori se pena od kuvanja, isključite ringlu. Pirinač koji se kuvao u toj vodi je potrebno procediti tako da ostane samo voda. Ta voda koja je ostala je predviđena da se koristi za kosu.

Ukoliko ne želite da kuvate vodu, postoji još jedan metod korišćenja. Sipajte pirinač u vodu i pustite ga da odstoji 24 časa nakon čega ćete ga procediti i tu vodu presuti u drugu posudu iz koje ćete lakše moći da je sipate na svoju kosu. U oba slučaja, pirinčanu vodu je potrebno ostaviti u frižideru 15 do 30 minuta pre nego što je koristite.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

Metod korišćenja je, takođe, lak. Kada se pirinčana voda ohladi, potrebno je da je, nakon šampona, nanesete na kosu. Dakle, operite svoju kosu onako kako biste inače i onda je isperite pirinčanom vodom.

Kosa će vam već nakon nekoliko korišćenja biti značajno mekša i jača, dok će koža glave već nakon prve upotrebe biti znatno umirena. Pirinčana voda će učiniti da vaša kosa iz korena raste zdrava, zato što će umiriti kožu glave, a samim tim i koren dlake. Kada u svoju rutinu unesete pirinčanu vodu, postaće vam jasno zašto se mnogi ljudi više okreću ka prirodnoj kozmetici.

Naslovna fotografija: instagram.com/negin_mirsalehi

Milica Antić

Comments