Retko šta može da popravi raspoloženje bolje od muzike, zar ne? Imajući ovo u vidu, eto savršenog načina da sebi ulepšaš jutro (što je ključno za jednako lep ostatak dana), bez obzira na to da li si jutarnji tip osobe ili ne. Neku od ovih numera isprobaj u formi budilnika, a neku (ili sve!) jednostavno dodaj na svoju jutarnju plejlistu. Zahvalićeš nam kasnije, sad se prepusti ovim pozitivnim, pokretačkim zvucima!

“Lovely Day” – Bill Withers

Topla i melodična, prosto te tera da se lenjo njišeš u ritmu muzike. Uz ovu pesmu dan prosto lagano i lepo počinje, a tvoje raspoloženje će se brzo popraviti, čak i ako si osoba koja mrzi jutro i rano buđenje.

“Jazz (We’ve Got)” – A Tribe Called Quest

Ritam ove pesme možemo da povežemo sa nekim laganim vežbama za razbuđivanje koje bi mogla da praktikuješ ujutru jer te prosto tera da se pokreneš. Osim toga, sigurno će te naterati i da zaplešeš dok kuvaš prvu jutarnju kafu!

“Just Fine” – Mary J. Blige

“And no time for negative vibes” je mantra sa kojom želimo da počnemo svaki dan! Obrati pažnju na reči pesme – tako istinite i tako motivišuće, zar ne? Melodija je zarazna, vesela i pozitivna i učiniće da od srca počnemo da pevamo i plešemo po kući kao da smo junakinje neke romantične komedije. Whoa!

“O-o-h Child” – The Five Stairsteps

Ovo je nešto laganija numera koja umiruje i čini da se osetimo nekako opuštenije i bezbrižnije. Odličan izbor za one teže dane, kao što je recimo ponedeljak!

“Dance, Dance, Dance” – Lykke Li

Ova pesma je poput zraka sunca u oblačnom danu! Slušaj je samo! Zar se ne osećaš kao da lebdiš na nekom oblaku sreće i kao da je sve u savršenom redu? Ne moraš da je slušaš samo tokom radnih dana, odlična je za podizanje raspoloženja i vikendom. Samo se prepusti i uživaj!

“I Think of Saturday” – Moodymann

Kada jutarnja kafa nije dovoljna da se razbudiš i oslobodiš jutarnje melanholije, pokušaj sa ovom pesmom – sigurno će pomoći da dođeš sebi!

“Good Day” – Greg Street feat. Nappy Roots

Pesma sa ovakvim nazivom ne može da bude loša, zar ne? U njoj nam se posebno dopada deo koji izvodi dečiji hor kome bismo rado želeli da se priključimo! Simpatična, vesela i – kako to misliš možeš da odoliš porivu da pljeskaš rukama u ritmu muzike?!

“I Love Music” – The O’Jays

Skoro sedam minuta čistog savršenstva – taman da jutro počne kako treba! Ritam koji te tera da njišeš kukovima, savršen je pratilac nameštanju kreveta, spremanju doručka i pripremanju za posao natenane.

“Comme Des Garcons (Like the Boys)” – Rina Sawayama

Japanska kantautorka odrasla u Lonodnu je ozbiljan kandidat za novu pop zvezdu, a ova pesma je savršen dokaz za to. Predlažemo da ovom pesmom započneš svoje vikend-jutro kada nam je naročito potrebna pomoć da ustanemo i pobedimo želju da ostanemo ceo dan u krevetu!

“Morning Sunrise” – Weldon Irvine

Potpuno slatka, očaravajuća i ljubavna pesma za savršeno jutro! Osvežava poput čaše soka od pomorandže i tako se divno slaže uz buđenje pokraj voljene osobe. Ima li šta lepše?

Comments