5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

1/2

Niko ne treba da bude sam, ako to ne želi, ali ako ostaješ u vezi u kojoj nisi zadovoljna ni sobom, ni partnerom, ni odnosom, velike su šanse da je tvoj glavni motiv strah od samoće. Racionalizuješ taj odnos, stalno govoriš sebi da niko nije savršen i da treba da ceniš to što imaš, sa zebnjom se sećaš perioda (možda i godina) kada si bila sama i osećala koliko je teško naći nekog, gledaš oko sebe i vidiš da ni drugi parovi nisu baš najsrećniji, ali se drže jedno drugog… Za tebe, sve je bolje od ponovnog perioda samoće i grozničave potrage za partnerom, a vreme prolazi i ne postaješ mlađa. Sve to stoji, ali strah od samoće je ubica ljubavi i kompromisi koje praviš u odnosu ne da nisu zdravi, nego narušavaju tvoje mentalno, emotivno i fizičko zdravlje. Svi se slažu da je bolja kvalitetnija samoća od loše veze, a ti ne moraš da se složiš, ukoliko je tvoj izbor svestan i ako znaš tačno kako stvari stoje. Ali ako te nezadovoljstvo proganja i osećaš se kao da stalno nosiš cipele koje te užasno žuljaju, a ne znaš zašto i šta bi trebalo da radiš, razmisli o svojim motivima – strahom se ne hrani dobar odnos i ne razvijaju duboka osećanja.

Potrebno ti je da stalno budete zajedno

Lepo je biti tako zaljubljen da ne želiš ništa drugo, nego da se ne odvajaš od voljene osobe – ali koliko dugo si već zaljubljena? U prvih nekoliko meseci veze zaljubljenost prođe, taj ludi lepak malo popusti i svako se seti da ima svoj život i da neko vreme želi da provodi sam, ili sa prijateljima i da ne želi da zapostavlja druge segmente života zbog veze. Ako nisi mirna dok ti partner nije pred očima, to verovatno nije zbog velike ljubavi, nego zbog velikog straha – da će te ostaviti i otići, da će mu neka druga skrenuti pažnju, ako ga ti ne zaokupljaš neprestano, da će mu nešto drugo biti važnije od tebe. Ovo je izraz nesigurnosti i praznine u sopstvenom životu, a ne izraz dubokih osećanja prema partneru.

Muči te ljubomora

To nije zato što nisi sigurna u partnera, nego u sebe i to je taj isti strah koji te nagoni da stalno tražiš partnerovo društvo i da ga stalno zoveš i šalješ mu poruke kad niste zajedno i da očajavaš ako se ne javlja i ne odgovara. Svaka ženska osoba u njegovoj okolini je pretnja za tebe i stalno se osećaš ugroženo. Možda veruješ da je normalno biti ljubomoran kad nekog voliš i tešiš se tom pomišlju, ali to nije istina. Ljubav donosi poverenje i smirenost, a strah donosi nemir i sumnju. A ljubomora je najbrži način da partnera “ugušiš” i oteraš od sebe.

Editors choice