Imate želju za upoznavanjem novih prijatelja

Svi imamo ograničeno vreme na ovom svetu koje posvećujemo osobama koje biramo. Tako da, koliko god da ste društveni, moći ćete da se viđate samo sa ograničenim brojem osoba.

Kada imate želju za upoznavanjem novih prijatelja, to znači da su vam potrebni nov i drugačiji pogled na svet. To mogu biti ljudi koje ste upoznali na kursu francuskog jezika ili na časovima sviranja gitare. Otvorenost za nove ljude može značiti da ste pojedinim starim kontaktima u vašem životu zatvorili vrata.

Jedino što vam je zajedničko jeste prošlost

Za pojedine ljude vas vezuju samo uspomene. Koliko god da je vaše prijateljstvo nekada bilo divno, sada to nije slučaj. Moguće je da više nemate o čemu da pričate, nemate ista interesovanja, imate sasvim drugačije ciljeve u životu. Ukratko – promenili ste se oboje.

Ipak, oboje se trudite da vaše prijateljstvo opstane, baš zato što traje tako dugo. Znajte da nema smisla da nastavljate sa nečim što vam ne prija. To ne znači da ne volite svog prijatelja, koji će uvek činiti bitan deo vašeg života – to samo znači da ste spremni za nove uspomene sa nekim drugim, pa nemojte osećati krivicu zbog toga.

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Petković

Comments