Možda želite da promenite nešto u svom životu i verujete da će vam brak doneti tu promenu, možda tražite sklonište od svih promena i verujete da će vam brak pružiti to utočište, možda ste umorni i nesigurni i verujete da ćete se u braku odmoriti od nesigurnosti. A i ne možete se predomisliti u poslednjem trenutku – pozvali ste goste, kupili venčanicu, naručili hranu… 

Ako još nije došlo dotle, a vi se preispitujete, razmotrite ove ključne razloge koji ukazuju na to da treba neke stvari da rešite i završite, pre nego što uđete u brak. A to važi i za vašeg partnera!

Imate mentalne probleme (ili ih vaš partner ima), uključujući i zavisnost

Mentalno zdravlje je danas ugroženije nego ikada ranije. Svako je iskusio anksioznost, ako ne i depresiju. Mnogi prosto guraju taj problem u stranu i ne pokušavaju da pronađu način da im bude bolje. Međutim, ako postoji bilo kakav mentalni problem, uključujući i problem zavisnosti, lečenje i upravljanje mentalnim zdravljem je prioritet, a ne planiranje venčanja. Brak vam neće pomoći da se osećate stabilnije i sigurnije, čak je izvesno da će inicirati još više nestabilnosti i nesigurnosti, jer je brak izazov sam po sebi i dovoljno je težak i kad su ljudi spremni, stabilni i sigurni. Ljubav ne rešava mentalne probleme, potrebna je stručna pomoć. Ako vaš partner ima problem, nemojte se zavaravati da ćete ga spasti svojom podrškom i nesebičnošću, radije ga podstaknite da se suoči sa problemom i pronađe adekvatnu pomoć. 

Comments