Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/3

Pariz je pored svega ostalog poznat i kao grad u kom kao turista najlakše možeš da upadneš u prave zamke čekanja po redovima, predugih sati ispred muzeja, ili nenormalne gužve koja ti oduzima dragoceno vreme i usporava te. U vrhuncu sezone, određeni delovi grada postaju toliko krcati ljudima da ih lokalci u velikoj meri izbegavaju po svaku cenu. Kao posetilac, nemaš baš taj luksuz da ne obiđeš glavna mesta u gradu, posebno ako si ovde prvi put, ali imaš izbor na koji način da to najefikasnije uradiš, i zato ako ne želiš da propustiš uživanje i obilaske najpopularnijih pariskih četvrti, naš vodič ti može pomoći kako da izbegneš najgore i uživaš u najboljem od Pariza, i šta je okej čime zameniti.

Centar centara iliti Champs-Élysées i Louvre-Tuileries

Luvr

Glavobolja u najavi. Luvr ima toliko fascinantnih i vrednih komada i objekata da dovodi u potpuno paraodksalnu situaciju. Kao prvo, ne možeš obići sve, sve i da sedam dana zaredom svaki dan dolaziš, pogotovo kada uzmeš u obzir i čekanja kako ispred tako i unutar samog muzeja. A s druge strane, nemoguće je i zauvek izbrisati ga sa must see liste. Ipak, ono što svakako treba da uradiš jeste da razmotriš zašto zapravo želiš da ga posetiš, pogotovo ako je vrhunac sezone. Ako je zbog Mona Lize, zaboravi na to jer će gužva oko slike biti toliko nepodnošljiva da nećeš moći ni ceo minut da izdržiš i posvetiš joj se, a kamoli duže kao što zaslužuje. Ako imaš na umu bilo koji drugi rad, onda je predlog da napraviš listu onoga što želiš da vidiš i ideš direktno od rada do rada i napolje. Još bolji predlog je da se umesto u Luvr uputiš u Musée des Arts Décoratifs, odvojeni muzej ali u sklopu palate Luvr. Oni su fokusirani na modu, grafičku i primenjenu umetnost, a njihov gift shop je jedna od najboljih concept radnji.

Tiljerije park (Jardin des Tuileries)

Jardin des Tuileries je mirno mesto za šetnju i uživanje tokom proleća i jeseni, ali na leto postane omiljeno mesto za masu turista, čija buka može da prekine tvoje uživanje na suncu, tako da ukoliko ti treba mesto za osamljivanje i ako ne želiš grupe dece koja se prskaju u fontanama, uputi se na drugo mesto. Za lepu hladovinu i divno zelenilo prvo idi u park kod Palais Royal koji većina turista previdi, ili do Carré Louvois.

Editors choice