Ona je nestvarno lepa, vredna i čedna devojka. Mnogi joj zavide, jer joj je sudbina bila naklonjena. Od užasnog života koji je imala sa svojim polusestrama i zlom maćehom spasila se na najlepši mogući način. Pročitajte kakve smo nedoumice imali kada smo pričali sa njom.

Mnogi tvrde da uopšte nisi tako naivna kao što izgledaš na prvi pogled i da si celu tu stvar sa balom i staklenom cipelom dugo i pažljivo smišljala. Šta imaš da kažeš povodom toga?

Zapravo, očekivala sam da će vladati takvo mišljenje. Međutim, od sudbine se ne može pobeći. Mislim da su moje polusestre imale udela u tome, jer je poznato koliko su me maltretirale. Da nije bilo mojih malih prijatelja i dobrih vila, zasigurno bih i dalje rintala kod svoje nesrećne maćehe.

Šta bi odgovorila onima koji misle da tvoj brak uopšte nije iz ljubavi, već da si jednostavno jurila položaj i spas od siromaštva?

Rekla bih da su ljubomorni. Ako je u modernom svetu to tako popularno, onda se kod nas u bajkama cene prava ljubav, poštenje i sve ostale moralne vrednosti. Da sam težila da se spasem od nemaštine, mislite da bih ciljala baš na Princa? Ovako, ispostavilo se da Princ ipak voli dobre, spontane i skromne devojke.

Slika 1 Animinirani petak Pepeljuga: Staklenim cipelicama do večne ljubavi

Poverujte u sreću koja traje do kraja života

Ako je tako, a mi verujemo u to, onda nam reci zar nije nekoliko sati prekratko vreme za zaljubljivanje i kako tumačiš termin “ljubav na prvi pogled”?

Naravno da nije prekratko ako si tu osobu čekala celog života. Ljubav na prvi pogled se ne tumači, ona se živi. Kad je najmanje očekuješ, ona te strefi i ne pušta. Kada ti ljubav zakuca na vrata i kad ti zarije strelu u srce apsolutno nema načina da joj se suprotstaviš. Čim se to desi, čak i za srce koje krvari kao otvorena rana, ljubav predstavlja blagoslov.

Da li je Princ bio mnogo pijan, pa je zbog toga imao rupe u sećanju čuvene večeri pa nije mogao da se seti kako izgledaš?

Verovali vi ili ne, Princ ne pije. S obzirom da je tada bio najpoželjniji neženja u zemlji, mislite da je on u moru devojaka mogao da zapamti moj lik? Vreme koje smo tad proveli zajedno na balu je bilo kratko, a i proklete kazaljke su se urotile protiv mene i jedva dočekale da se sklope u ponoć. Ipak, sve se na kraju rešilo.

Koji model cipela ti je ove sezone potpuni hit i da li je udobno nositi staklene cipele?

Hm, ove sezone, a i svake naredne, cipele u kojima se osećate šik, udobno i poželjno su uvek hit, međutim, posebno sam naklonjena neobično lepim i jednostavnim cipelicama. Ako sebe smatrate dovoljno privlačnom i jedinstvenom i najjednostavniji komad garderobe i odeće će na vama izgledati božanstveno.

Pravo da vam kažem – i nisu baš toliko udobne, ali sve je lakše kada pored sebe imate nekoga na koga možete da se oslonite.

Slika 2 Animirani petak Pepeljuga: Staklenim cipelicama do večne ljubavi

Savršenstvo bez mane, skrojene za svaku princezu

Ko su ti najdraže osobe sa kojima se družiš i kako uopšte izgleda tvoj svakodnevni život?

Teško je reći s kim sam najbliža, jer sve moje prijateljice princeze žive daleko. Ariel, Aurora i Snežana su zaiste divne jer su, kao i ja, prošle težak put kako bi osetile istinsku sreću i ljubav. Moj svakodnevni život se nije mnogo promenio, jer oko sebe imam gomilu sluga, kuvarica i spremačica koje me tretiraju kao kraljicu. Malo mi je neprijatno, jer sam ipak jedan deo svog života provela kao nečija sluškinja.

Inače, Petar Pan ti šalje pozdrave i živo ga zanima da li bi pristala da nakratko otputuješ u Nedođiju i da njegovoj bandi pospremiš kuću, tačnije, da počistiš, opereš, ispeglaš, skuvaš, pa i da zapevaš sa njima? I pod kojim uslovima?

Petre, Petre… Naravno da hoću i naravno da mi nije teško, ali s obzirom da se tu radi o gomili nestašne dece teško će mi biti da ih sve smirim i dovedem u red. Kad Zvončica nije uspela da ih smiri, zamisli kako će tek meni da bude. Postoji jedan jedini uslov, a to je da me nauče da letim, jer ako ih zamolim da mi nešto skuvaju, unapred znam da se neću dobro najesti.

Da li ti nedostaju miševi u kraljevskoj palati i kako se sluge ophode prema tebi u novom domu?

Ko je rekao da mišići nisu sa mnom? Možda i jesu, ali kao i uvek, ja ih dobro skrivam i čuvam za svoje najveselije trenutke. Sluge su divne, nisam navikla na toliku pažnju, ali ne mogu da poreknem da u istoj i uživam.

Da li bi nam konačno opisala tvoj susret sa Princem i vaš prvi ples?

Znate kako, ne sećam se puno tog čuvenog momenta, ali vam mogu reći da se sve brzo desilo. Pogledi, nakloni, osmesi, zagrljaji i zamalo poljupci. Nije mi krivo što sam izgubila cipelu, smatram da je ona presudna za ono što mi se kasnije desilo.

Posle svega, šta bi poručila svojoj maćehi i njenim kćerkama?

Želim im sve najlepše, da konačno nađu muškarca s kojim će se skrasiti i da prestanu više da me maltretiraju i progone mog muža. U suprotnom, poslaću im moje miševe koji će ponovo zadirkivati njihovu voljenu i lenju mačku. O da, svojoj starijoj polusestri bih poručila da konačno promeni boju kose, jer svaki put kada kroči u moju palatu obavezno uplaši većinu ljudi koji borave u njoj.

Slika 3 Animirani petak Pepeljuga: Staklenim cipelicama do večne ljubavi

Budite svoje, pevajte, plešite, volite i budite voljene

Izvori fotografija: binarymoon.co.uk, fanpop.com, animatedfilmreviews.blogspot.com, ellecanada.com

Prethodne tekstove iz serijala “Animirani petak” možete pronaći ovde.


Bojana Andrić je večiti zaljubljenik u knjige Nore Roberts i Paula Koelja. Voli da voli, bez ograničenja i predrasuda. Dan joj nije potpun bez taktova dobre pesme, osmeha najdražih, jagoda, sladoleda, sladoleda sa jagodama, popodnevne dremke, maženja, češkanja. Odbijaju je ljudska glupost, ograničenost i lenjost. Omiljena, do skoro usvojena parola: “Mene ne zanima šta vi mislite o meni, jer ja o vama ne razmišljam uopšte” (Coco Chanel).

Comments