Katarina Ranković kao stipendista Performance HUB-a, pod inspiracijom i mentorstvom umetnice Marte Jovanović, izvodi svoju ideju o emociji u prostoru interaktivnog karaktera. Posetilac ima mogućnost da stane preko puta Katarine i nakon vremena koje provede pored nje, u prostoru koji je jasno obeležen granicom haljine, koju će dizajnirati mlada kreatorka Sara Jovanović, podeli emociju. Na kraju performans simbolično ruši prostorne i javne granice, kao i emotivne, koje su danas zastupljene. Performans sve vreme prati autorska numera minimalističkog muzičkog jezika. Time se obeležava prostor na dva načina: javni – koji odredjuje granica haljine i lični – koji popunjava autorska muzika.

katarina healing 22 of 59 Performans Healing koju ne smete propustiti

Performer ovime želi da pokaže da još uvek ima ljudi koji kroz to što rade osluškuju druge i da emocija opet bude zastupljena u interakciji. Ljubav i oslobođenje su dve stvari koje ovaj performans trajanjem i posvećenošću treba da prinese i da na značaju individui koja je posetilac i učesnik performansa, jer za sve, a ponajviše za emociju je potrebno dvoje.

katarina healing 59 of 59 Performans Healing koju ne smete propustiti

Performans će biti izveden 4. 11. u trajanju od 22 sata, sa početkom od 2h iza ponoći do kraja 4. 11, odnosno do ponoći. u galeriji “Haos“.

Fotografije: Ljiljana Božović

 

 

Comments